AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin beyin fonksiyonları iyiye gidiyor.
Abone olAtatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, pazar günü Amasya'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin beyin fonksiyonlarının gittikçe toparlandığını, bugün itibariyle şişme denilen ödemin çok ciddi oranda azaldığını bildirdi.
Tosun, Gülle'nin bugün uyandırılmaya ve damardan serumla beslenmeye başlanacağını da söyledi. AK Parti Amasya il ve ilçe örgütleriyle kadın ve gençlik kollarından yaklaşık 600 kişi, Gülle'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak ve geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, aralarında Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz ile AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'ın da bulunduğu ziyaretçilere hastanenin konferans salonunda Gülle'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
Tosun, çok ağır bir kaza geçiren Gülle'nin beyninin alt kısmındaki kemikte bir parçalı kırık ve göz hizasına gelen yerdeki kafatasında kırık bulunduğunu belirterek, ''Beyninde çok önemli bir şişme, akciğerlerinin her ikisinde de travma vardı'' dedi. Gülle'nin her iki kol ve ayağında da kırıklar olduğunu anlatan Tosun, sadece bu kırıkların olmasının bile bir hasta için ciddi hayati tehlike arz ettiğini söyledi. Prof. Dr. Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: '
'Şu anda hastamızın durumu beklediğimizden çok daha güzel seyrediyor. Hem beyin, hem akciğer fonksiyonlarını düzenli olarak takip ediyoruz. Beyin fonksiyonları gittikçe toparlanıyor. Bugün itibariyle şişme dediğimiz ödem çok ciddi oranda azaldı. Akciğerlerde nefesi büyük oranda rahatladı. Kırık kemikleri de yarım alçıda duruyor. Bu iyi seyir çok ciddi hayati tehlikenin gittikçe azalması anlamına geliyor. Hayati tehlike kalktı anlamına gelmiyor. Ancak şimdiye kadarki seyri bize çok ümit veriyor. Her gün ümidimiz daha çok artıyor. Ümidimiz o ki çok daha hızlı iyileşecek, şu andaki üç günlük seyir bile bize bunu gösteriyor.''
UYUTMA İLAÇLARI
Bu sabah beyin cerrahisi, göğüs hastalıkları, ortopedi, endokronoloji ve nefroloji uzmanlarından oluşan 7-8 kişilik bir heyetin Gülle'nin durumunu incelediğini anlatan Tosun, ''Sabahki değerlendirmeden sonra verdiğimiz kararla uyutma ilaçlarını kestik. Şu andan itibaren yavaş yavaş kendisi solumaya başlayacak. Bugün yine damardan serumla beslenmeye başlayacak'' diye konuştu. Hafta sonunda Gülle'nin kırık kemikleriyle ilgili ameliyat edilmesinin planlandığını da belirten Tosun, ''Ameliyat planlayacak duruma gelmiş olmamız hastamızın durumunun çok daha iyiye gittiğini gösteriyor'' dedi.
Hasta taburcu edilmeden ''iyileşti'' denilemeyeceğini kaydeden Tosun, ''Ama hastanın seyrinin gayet iyi olduğunu, bununla birlikte her an bir komplikasyonla karşılaşabileceğimizi de iletmek istiyorum'' diye konuştu. Tosun, daha sonra gazetecilere de Gülle'nin sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hastanın genel durumunun stabil, tansiyon, nabız ve solunumun dengeli olduğunu ve kanla ilgili değerlerinin kontrol altında bulunduğunu belirten Tosun, hastanın bu günden itibaren serumla damardan beslenmeye başlanmasının iyileşmeyle ilgili süreçte çok önemli olduğunu bildirdi.
Bir soru üzerine, hastanın uyanık olmasının akciğerleri için daha yararlı olduğunu kaydeden Tosun, Gülle'nin bulgularının iyi olması halinde ağzındaki tüpün de çıkarılacağını belirtti. Tosun, ''Hastanın seyrine bakarsak bugün bile uyanabilir. Çünkü bu hastada beklediğimizden çok daha hızlı bir seyir yaşıyoruz'' diye konuştu. Prof. Dr. Tosun, bir başka soru üzerine Gülle'nin kırık kemikleri için ameliyat edilebilmesinin beynindeki iyileşmenin ve stabilitenin sabit olmasına veya iyileşme sürecinin ilerlemesine bağlı olduğunu belirtti.
Tosun, ''İlerde beyinle ilgili bir hasar söz konusu olabilir mi'' sorusu üzerine de Gülle'nin tedavisini yürüten heyette bunun da tartışıldığını belirterek, şöyle konuştu: ''Uzman arkadaşımız şu anda bunu söylemek için çok erken olduğunu söylüyor. Bu hızlı iyileşme trendi nedeniyle önemli bir hasar kalmayabilir. Ama hücre iyileşmesinin ne olacağını bize süreç gösterecek. Böyle ağır travmalarda hasarların kalabileceği seçeneği de bulunuyor. Böyle şeylere hazırlıklı olmamız lazım. Ancak hastanın seyri mümkün olduğunca az hasar olacak diye de ümitlendiriyor.''