BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Güler Zere yaşamını yitirdi!

Cumhurbaşkanı Gül tarafından geçen yıl cezası kaldırılan kanser hastası Güler Zere dün hayatını kaybetti.

Abone ol

Yasadışı örgüt üyesi olmak suçundan hakkında kesinleşmiş 34 yıl hapis cezası bulunan Güler Zere, tutuklu bulunduğu Elbistan Cezaevi'nde ağız kanserine yakalanmıştı.

Hastalığı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin mahkum koğuşuna alınan ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından 6 Kasım 2009'da cezası kaldırılan Zere, Sarıyer Küçükarmutlu'daki evinde dün saat 16.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Zere'nin cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verilecek

ASLAN: KURTULABİLİRDİ
Cezaevinden çıktıktan sonra tedavisine İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi'nde devam edilen, gördüğü kemoterapi- radyoterapi sonrasında hastaneden çıkarılan Güler Zere'nin çok zayıfladığı, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıktığı ve sadece ağrılarını dindirmek için ilaç kullandığı öğrenildi. Avukatı Oya Aslan, Zere'nin ölümünün tek sebebinin cezaevinden geç çıkarılması ve tedavisinin geciktirilmesi olduğunu belirterek "Eğer erken tedavi uygulansaydı Güler Zere bu hastalıktan kurtulabilirdi" dedi. 38 yaşında hayatını kaybeden Zere'nin cenazesinin bugün memleketi olan Elazığ'a götürüleceği öğrenildi.

HALK CEPHESİ İKTİDARI SORUMLU TUTTU
Halk Cephesi adına yapılan yazılı açıklamada "Gülay Zere yakalandığı kanser hastalığı sonucu şehit düştü. Güler Zere’nin katili, kanser hastalığı raporu olmasına rağmen onu uzun süre serbest bırakmayan ve tedavisini engelleyen AKP iktidarıdır." denildi.