BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gülenin iftarına kimler katıldı?

Gülen'in başkanlığını yaptığı Rumi Forum ABD Kongresi'nde iftar verdi..

Abone ol

Onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı, merkezi Washington'da bulunan din ve kültürler arası diyalog kuruluşu Rumi Forum, ABD Kongresi'nde geniş katılımlı bir iftar yemeği verdi.

ABD Kongresi'nin Cannon çalışma binasında düzenlenen iftar yemeğine, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Amerika Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios, AKP Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Mısır'ın Washington Büyükelçisi Nebil Fehmi, Eritre'nin Washington Büyükelçisi Ghirmai Ghebremariam katıldı.

Amerikan Kongre üyelerinden de çok sayıda katılımın olduğu gözlenirken, Amerikan Temsilciler Meclisi'nin ilk Müslüman milletvekili Demokrat Parti Minnesota Milletvekili Keith Ellison, ABD Temsilciler Meclisi'nin başvaizi Daniel Coughlin de katılımcılar arasındaydı.

İftara katılan diğer milletvekilleri şöyle: Demokrat Parti'den New York Milletvekili Nita Lowey, New Jersey'den Rush Holt, Minnesota'dan Betty McCollum ve Cumhuriyetçi Parti Maryland'den Wayne Gilchrest.
Temsilciler Meclisi'nin ilk kadın başkanı Nancy Pelosi'nin özel asistanı Mercedes Salem de iftar yemeğinde yer aldı.

Gülen görüntüleri

Amerika Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios, Patrik Bartholomeos'un kendisine, "Rumi Forum'un toplantısına katılmak için her türlü çabayı göster" tavsiyesinde bulunduğunu belirtti. Demetrios, "Burada, Bartholomeos'un Gülen'e olan sevgi ve takdirlerini iletmek üzere bulunuyorum. Gülen'e çok değer veriyorum. Ofisimde, Gülen'in hediyesi porselen kâse var" dedi.
Video gösterilerinin yanı sıra Rumi Forum'un onursal başkanı Fethullah Gülen'in görüntüleri de yayımlandı.