BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,04
ALTIN 2.869,17
HABER /  GÜNCEL

Gülenin diyalog hareketine darbe

Papa Benedict'in talihsiz çıkışı Gülen'in dinler arası diyalog çabalarına büyük darbe vurdu.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Türkiye'de çok tartışılan dinler arası diyalog hareketinin Papa'nın çıkışıyla zemin kaybettiği görüşünde. Fethullah Gülen'in ateizm cereyanına karşı ehli kitap ile yakınlaşma çabalarının bundan sonra zorlaşacağını iddia eden yazar durumunu yazdı.

Ahmet Hakan, diyalog çabalarının Vatikan kaynaklı olmadığını şu sözlerle dile getirdi:

"Gülen’in işi bundan sonra çok zordur.Bu arada Papa’nın çıkışı, bir komplo teorisini de çökertmiştir.Diyalog olayının Vatikan yapımı bir tezgah olduğunu söyleyenlerin fena halde yanıldıkları ortaya çıkmıştır. Çünkü şu soru yanıt beklemektedir: Eğer "diyalog", Vatikan tezgahı olsaydı, Vatikan’ın başındaki isim, kendi tezgahını bu şekilde bozar mıydı?"

Gülen’in işini bundan sonra çok zor olduğunu yazar şu sözlerle ifade etti:

"16. Benedick’in İslam hakkında yaptığı yorum, dinler arası diyalog olayını çökertmiştir! "Ehli kitap" ile diyalog arayışı müthiş bir mevzi kaybındadır.Çünkü... Diyaloğun bir ucu, öbür ucuyla ilgili gerçek niyetini, hiç çekinmeden açıkça ortaya koymuştur.Diyalog zemini baltalanmıştır. Fethullah Gülen, her ne kadar yaptığı açıklamayla "dinler arası diyalog" çabasının, asıl bundan sonra daha çok önem kazandığını söylese de...Bir "zemin kaybı"nın söz konusu olduğu ortadadır."