BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL

Gülen Türkiyeye dönebilir

Mahkemenin beraat kararının ardından tüm gözler Fethullah Gülen ve çevresine döndü.

Abone ol

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, Gülen'e beraat kararı çıktı. Mahkemede Ankara Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, geçen duruşmada verdiği beraat talebinin reddi yönündeki esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı.

Gülen'in avukatları da daha önce verdikleri savunmalarını yineledi. Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, Gülen'in 2000 yılında 10 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılandığı ve kesin hükme bağlanması ertelenen kamu davasından beraat ettiğini açıkladı.

Mahkeme'nin beraat kararının ardından tüm gözler Amerika'daki Fethullah Gülen'e çevrildi. Amerika'da tedavi gören Gülen'in, uzun süredir Türkiye dönmek istediği ancak süren mahkemenin buna engel teşkil ettiği belirtiliyordu. Gülen'ye yakın kaynaklar, mahkemenin bu karanının ardından Gülen için Türkiye'ye dönüş yolunun tamamen açıldığı görüşünde. Bu arada haberi Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyelerine gönderdiği bir maille duyurdu. Mailde "Onursal Başkanımız Fethullah Gülen beraat etti" ifadesi kullanıldı.