BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,84
ALTIN 2.822,99
HABER /  GÜNCEL

Gülen hangi söze iftira ve yalan dedi?

Fethullah Gülen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili kaset skandalıyla ilgili Cihan Haber Ajansı aracılığıyla açıklama yaptı.

Abone ol

Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Fethullah Gülen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili kaset skandalını haber bültenlerinden öğrendiğini ve insanî olarak fevkalade üzüldüğünü ifade etti.

Bu arada Gülen'in bu açıklaması Hüseyin Gülerce'yi ikinci kez zor durumda bıraktı. İşte cemaatteki Gülerce çatlağının perde arkası ve Gülen'in sözleri;

Bu hislerini yakınındaki arkadaşlarıyla paylaştığını belirten Fethullah Gülen, kendisini ziyarete gelen bir arkadaşının bu hislerini Sayın Baykal'a ilettiğini açıkladı.

"İKTİDARA BAKSINLAR" SÖZÜ YALAN VE İFTİRA

Bunun ötesinde medyada yer alan, "Bizim çocuklara sordum, bizimle ilgisi yok, iktidara baksınlar." gibi tırnak içinde verilen ifadelerin kesinlikle kendisine ait olmadığını, yalan ve iftira olduğunu vurguladı.

Fethullah Gülen'in açıklaması şöyle:

"CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ile ilgili kaset skandalını haber bültenlerinden öğrendim. İnsanî olarak fevkalade üzüntü duydum. Bu samimi hislerimi çevremdeki arkadaşlarımla paylaştım. Beni ziyarete gelmiş bir arkadaşım bu hislerimi Sayın Baykal'a iletti.

Bunun ötesinde medyada yer alan 'Bizim çocuklara sordum. Bizimle ilgisi yok. İktidara baksınlar.' gibi tırnak içine alınarak verilen sözler kesinlikle bana ait değildir, yalan ve iftiradır.

Kamuoyuna saygılarımla duyururum."

GÜLERCE'NİN TAVRI CEMAATİ KIZDIRDI MI?

Fethullah Gülen'in bu sözleri dün CNNTürk ve NTV'de Baykal'ın açıklamasını da değerlendiren Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'yi yalanlamış oldu. Gülerce, dün kendisine Baykal'ın Pelsinvanya açıklamalarını yorumlamış ve Gülen'in nezaket dahilinde Baykal'ı aramış olabileceğini ifade etmişti. Fethullah Gülen'in, Cihan Haber Ajansı aracılığıyla akşam saatlerinde yaptığı açıklama cemaatin medyadaki sözcüsü yorumlarına neden olan Hüseyin Gülerce'yi ikinci kez yalancı çıkardı. Daha önce de Gülerce'nin bazı yazılarını referans gösteren gazeler, "Erdoğan'la Gülen'in arası açılıyor" yorumlarında bulunmuş ve bu haberler Gülen'in avukatı Orhan Erdemli tarafından yalanlanmıştı. Erdem aracılığıyla yapılan açıklamada "kimse Gülen'in sözcüsü" değildir denilerek, "kamuoyunun da yakından bildiği üzere, müvekkilim gerektiği zaman düşüncelerini yazılı veya sözlü olarak kamuoyu ile bizzat paylaşmaktadır" ifadesi kullanılmıştı.

O GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMADA
CHP'DEN GELDİ
DETAYLAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, ''Pensilvanya'dan gelen telefon üzerine yapılan görüşmede eski Genel Başkan Deniz Baykal'a 'bizim çocuklara sordum, bizimle ilgisi yok. İktidara baksınlar' şeklindeki sözlerin söylenmediği, bu ve benzeri ifadelerin kullanılmadığı'' bildirildi.

CHP Genel Merkezi Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Pensilvanya'dan telefon edilerek, komplonun kınanması, üzüntülerin iletilmesi ve Baykal hakkındaki düşüncelerin belirtilmesinin bazı gazeteler tarafından çarpıtıldığı'' belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Sayın Baykal'ın Genel Başkanlıktan istifa ederken, 'Başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak için, ABD'den Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarını samimi bulduğumu da burada belirtmek isterim' sözleriyle açıkladığı telefon görüşmesi, bazı gazeteler tarafından söylenmemiş sözler kullanılarak kamuoyuna duyurulmuştur.

Pensilvanya'dan gelen telefon üzerine yapılan görüşmede Sayın Genel Başkan'a 'bizim çocuklara sordum, bizimle ilgisi yok. iktidara baksınlar' sözleri söylenmemiş, bu ve benzeri ifadeler kullanılmamıştır. Telefonla Sayın Deniz Baykal'a komplodan duyulan üzüntü iletilmiş, tertip kınanmış ve sayın Genel Başkan'ın şahsı ile ilgili samimi duygular belirtilmiştir.''