BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,02
ALTIN 2.826,27
HABER /  GÜNCEL

Gülen 100 ülkede aktif

Forbes dergisi Fethullah Gülen'e geniş yer ayırdı. Dergi Gülen'i böyle tanıttı.

Abone ol Dünyaca ünlü dergi Forbes, Fethullah Gülen’i “İslam’ın modernizasyonunda ve Batı’ya angaje olmasında etkin isim” olarak tanımladı.

Gülen’in modern dünyada kendini evinde hisseden Müslümanlar’a ilham verdiğini belirten dergi, Gülen hareketinin başlıca karakteristiğinin ‘seküler devleti yıkma gibi gayesi bulunmaması’ olduğunu kaydetti.

Gülen’in Müslümanlar’a kendilerine sunulan tüm fırsatları değerlendirmeyi öğütlediğini vurgulayan Forbes, portre haberinde, Gülen’in etkilendiği Said Nursi hareketinden de bahsetti. Forbes, Fethullah Gülen hareketinin küresel dünyada esnek ve modern İslam manifestosu yapması açısından tek ve oldukça başarılı olduğunu yazdı.

GÜLEN 100 ÜLKEDE AKTİF

Raporda Fethullah Gülen’in girişimiyle dünyanın çeşitli yerlerinde açılan okullardan şöyle söz edildi: “Türk Diaspora grupları sadece Türkiye’ye değil, örneğin Orta Asya ülkelerine de hizmet eden köklü ve büyüyen programlara sahiptir. Türkiye kökenli Fethullah Gülen hareketi, okul ağını önemli ölçüde büyütmüş ve 100 kadar ülkede çalışmaktadır.”