BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gülden internet medyasına destek

İnternet medyası ilk kez Çankaya köşkünde. İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Özışık'a Gül'den destek.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Çankaya Köşkünde ve Cumhuriyet Resepsiyonu'nda ilk kez İnternet Medyası'nın temsilcileri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, İNTERNETHABER Yayın Grubunu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve Ankara Muhabiri Nergis Demirkaya ile İnternet medyası ile ilgili ayrıntılı ve uzun bir görüşme yaptı. Gül, İnternet Medyası yasası için destek sözü verdi.

"DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ" MESAJI

İnternet Medyası'nın önemine dikkat çeken Gül, İnternet Medyası Derneği Başkanı (İMD) Hadi Özışık'a "Daha sık görüşeceğiz" mesajı verdi. Gül çifti Özışık'a Cumhurbaşkanlığının yenilenen web sitesini nasıl bulduğunu sordular. Özışık'ın Hayrunnisa Gül'ün siteyle ilgili özel çalışmasını bildiğini hatırlatınca Gül, "Çok güzel oldu değil mi?" sorusuyla karşılık verdi.

TEK SORUNUMUZ YASA

Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda İnternet Medyasınını sorunlarını da Cumhurbaşkanı Gül'e anlatan İMB Başkanı Özışık, yasanın önemine dikkat çekerek, "Biz sorunlu gazeteciyiz. Ama çıkarılacak yasa ile sorumlu gazeteci olmak istiyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül bu konuda destek sözü verince Özışık, "O zaman yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinizi anında duyurmak istiyoruz" deyince Cumhurbaşkanı Gül, "Tabiki çok memnun olurum" karşılığını verdi.

İSEN'DEN ÇAĞDAŞ MEDYA YORUMU

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de İnternet Medyası'nın davetiyle ilgili olumlu değrelendirmeler üzerine, "Bizi izlemeye devam edin" diyerek daha farklı gelişmeler olacağını ima etti. İnternet dünyasını "çağdaş bir medya" olarak tanımlayan İsen, yeni gelişmelere çok açık olduğunu söyledi.

RESEPSİYONDAN NOTLAR HABERİN DEVAMINDA..

[PAGE]

KÖŞK'TE 'RENKLİ' BİR GECE

Cumhurbaşkanı Gül, 29 Ekim nedeniyle ikinci resepsiyonunu dün akşam Çankaya Köşkü'nde verdi. 'Eşli' resepsiyona, siyaset, diplomatik, iş ve medya dünyası ile sanat dünyasından çok sayıda konuk katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medya yöneticisi damadı Berat Albayrak'ın da boy gösterdiği resepsiyonda katılımcılar adeta şıklık yarışında bulundu. Resepsiyonda türbanlı konuk sayısının oldukça az olduğu gözlendi.

GÜL ÇİFTİ NE GİYDİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resepsiyon için siyah papyonlu bir smokin, eşi Hayrünnisa Gül ise boydan siyah elbise üzerine kısa beyaz ceket giydi.

Gül çiftinin konuklarını anons eşliğinde karşılaması 55 dakika sürdü. Resepsiyona 800 kişinin eşiyle birlikte davet edildiği öğrenildi.

Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil eşleriyle resepsiyona katılırken, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşsiz geldi.

Resepsiyona aralarında DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ile Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı, basın yayın organlarının temsilcileri ve bazı iş adamları da katıldı.

KORELİ DAVETLİ EĞİLEREK SELAM VERDİ

Resepsiyona katılan bazı büyükelçilerin ve yabancı misyon temsilcilerinin eşlerinin yerel kıyafetler giydikleri gözlenirken, Kore Büyükelçiliği Askeri Ateşesi'nin eşi, Cumhurbaşkanı Gül'ün önünde eğilerek selam verdi.

SANATÇI YAĞMURU

Çankaya Köşkü, resepsiyonla iş ve sanat dünyasının renkli isimlerine de ev sahipliği yaptı. Resepsiyona, ünlü müzisyen Mazhar Alanson Biricik Suden ile Sibel Can oğlu Engin ile Gülben Ergen eşi Mustafa Erdoğan ile Metin Şentürk, tiyatrocu Kenan Işık, Zara da eşleriyle birlikte geldi.

Davetliler arasında tarihçi İlber Ortaylı, yazar Doğan Cüceloğlu, Devlet Sanatçısı Okay Temiz, ünlü vokalist Yıldız İbrahimova, karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan, oyuncular Erdal Özyağcılar, Kadir Çöpdemir, Tuba Büyüküstün, Oktay Kaynarca, ses sanatçıları Zerrin Özer, Hakan Altun, Yeşim Salkım, Ercan Saatçi, şair İbrahim Sadri, tiyatrocu Şehnaz Çakıralp, iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu, manken Vahe Kılıçarslan da yer aldı.

AZINLIK MENSUPLARI

Bazı dini azınlık temsilcileri de Cumhurbaşkanı Gül'ün davetine uyarak, resepsiyon için Çankaya Köşkü'ne geldi. Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Aram Ateşyan, Katolik Ermeni Cemaati lideri Ohannes Çolakyan resepsiyona katıldı.

GÜL DOĞU-BATI TARTIŞMASINA NE DEDİ? AÇILIM VE KIBRIS KONUSUNDA MESAJLAR VERDİ. İŞTE AYRINTILAR..

[PAGE]

MUASIR MEDENİYET SEVİYESİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı ve, “Cumhuriyetten başka yönetim tarzı düşünülemez. Hedefimiz Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesidir” dedi.

Gül, “Cumhuriyetin temel ilkeleri üzerinde bir mutabakat var ve bunun dışında düşünenler dikkate alınmayacak kadar marjinaldir. Hedef belli; Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesi. Evrensel kurallar ve evrensel demokrasinin kuralları belli. Kimsenin, Cumhuriyet'ten dönüş ya da Cumhuriyet'ten başka yönetim tarzı düşünmesi söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

DEMOKRATİK AÇILIM

Demokratik açılım sürecine ilişkin tartışmalara da değinen Gül, ''Tarihi fırsatın içi sağlıklı dolduruluyor mu?'' sorusu üzerine , ''Olacak. 'Terör bitti' denecek. Terörün bitmesi için de içinizde ya da komşunuzda silahlı insan kalmayacak'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ

Avrupa Birliği’ne de mesajlar veren Gül, ''Türkiye ne AB'ye, ne ona ne buna mecbur. Bizim gidişatımızı resmi olarak kolaylaştırmazlarsa, biz bir çok şeyi kendi kendimize yaparız'' dedi. Gül, güçlü bir ülke olduğunu yinelediği Türkiye'nin, yanında olanlara güç katacağını ve kimsenin Türkiye'ye istediği gibi davranamayacağını söyledi.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs konusuyla ilgili sorular üzerine de değerlendirmelerde bulunan Gül, müzakerelerin ucunun açık olmaması, sınırlı yapılacak görüşmeler sonunda varılacak anlaşmanın referanduma götürülmesi gerektiğini söyledi.

''Biz, bu yılın sonuna kadar bu işin bitmesini arzu ediyoruz'' diyen Gül, bitmemesi halinde makul bir sürede tamamlanmasını istediklerini ifade etti ve aksi durumu da ''Zaman geçirme taktiği'' olarak yorumladı.