BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Gülden ABye sert mesajlar

Gül, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinin kısmen askıya alınmasının "tehlikeli" olacağını söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinin kısmen askıya alınmasının "tehlikeli" olacağını söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesine katılmak üzere İstanbul'da bulunan Gül, Reuters'a verdiği demeçte, "Bu, herkes için tehlikeli. Şüphesiz ki, böyle bir şey olursa, bizim için dünyanın sonu değil, ancak bu hiçbirimiz için de iyi olmaz" diye konuştu. Reuters'ın haberine göre, müzakerelerin askıya alınmasının AB'ye, önemli bir stratejik ve ekonomik ortağın kaybına mal olabileceğini kaydeden Gül, AB'nin stratejik perspektifi kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

-301. MADDE-

Ankara'nın ekonomik ve siyasi reformlara ilişkin kararlılığını yineleyen Gül, hükümetin, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesine ilişkin yasal reformu Aralık ortasındaki AB zirvesinden önce parlamentoya sunmayı umduğunu da ifade etti. 301. maddenin yorumlanmasında bazı sorunlarla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Gül, bu nedenle, maddenin sivil toplum örgütleri de hesaba katılarak değiştirileceğini söyledi.

KIBRIS KONUSU

Gelecek hafta Kıbrıs konusuna ilişkin Fin önerisini görüşmek üzere AB dönem başkanlığını yürüten Finlandiya'ya gideceğini hatırlatan Gül, limanlar konusundaki darboğazı aşılacağından ümitli olduğunu belirtti.