BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Gül yeğenini evlendirdi

Abdullah Gül, kız kardeşinin kızı Hümeyra Tekelioğlu'nun nikâhında şahitlik yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kız kardeşinin kızı Hümeyra Tekelioğlu'nun nikâhında şahitlik yaptı.

Gül'ün halasının oğlu olan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ile Gül'ün kızkardeşi Türkan Tekelioğlu'nun kızları Hümeyra Tekelioğlu, Süleyman Keleş ile dünya evine girdi. Dedeman Otel'de düzenlenen nikah törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bazı milletvekilleri katıldı.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, AKP'li bakanların ve milletvekillerinin büyük bölümü katılmadı. Katılımcılar arasında bu dönem liste dışı kalan bazı milletvekillerinin bulunması dikkat çekti.
Nikâhta şahitliği Gül ile Toptan yaptı. Nikâhı kıyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aile cüzdanını Gül'e verdi. Gül de cüzdanı geline uzatırken damada, "Bunu yeğenim olduğu için geline verdiğimi düşünmeyin. Nikâhı kıyan belediye başkanları genelde aile cüzdanını geline verir. Lazım olduğunda Hümeyra bulup çıkaracaktır, merak etmeyin" dedi. Gül, şahitliğini, "Ben de şahidim bütün misafirler de hep beraber şahidiz" diyerek ilan ederken çifti, "Allah ömür boyu mutluluk niyaz etsin, Allah'tan hayırlar getirsin" sözleriyle kutladı.

Konuklara nikâh şekeri kristal bir gül biblosu ile birlikte verildi. Hümeyra Tekelioğlu ile evlenen Süleyman Keleş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nda uzman yardımcısı olarak çalışıyor. Hümeyra Tekelioğlu da Turuncu dergisinde yazarlık yapıyor.