BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,99
ALTIN 2.896,30
HABER /  POLİTİKA

Gül sürpriz bulmadı

ASO'da konuşan Dışişleri Bakanı Gül, geçitğimiz ay gerçekleşen enflasyonu sürpriz bulmadı.

Abone ol

Ankara Sanayi Odası'nda konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, geçitğimiz ay gerçekleşen enflasyonu sürpriz bulmadı. ASO'da düzenlenen toplantıya katılan Bakan Gül, Türkiye'nin ikinci altı aylık dönemde bir çok sorunu geride bırakacağını da söyledi.

Gül'ün açıklamaları şöyle:

"Enflasyonu hafife alanlar var. Geçmişte, aylık yüzde 6'lık artışlar gerçekleşiyordu. Şimdi ise, negatif oranları gördük. Aylık yüzde 1'i geçitği zaman hemen konuşmaya başladık, daha da ineceğiz. Hala normal bir ülke olabilmemiz için daha da aşağı inmemiz gerekmektedir. Son aylardaki enflasyon artışları bizim için sürpriz değil, bunu merkez bankası da ifade etti.

Özelleştirme programı
...Özelleştirmelerde tarihi mesafeler katedildi. Özelliştirme sadece devletin hantal işlerden uzaklaşması, ekonominin de rasyonelleşmesini getirdi. Biz sadece para kazanıyoruz diye bakmıyoruz. Türkiye'ye rekabeti getirmeye başladı. Özelleştirme yapılırken de en iyi fiyata satmaya çalıştık. Eskiden satamıyorduk şimi ise, satışa sunulan kurumlarada dünyanın bir çok yerinden geldiler ve kıran kırana mücadele ettiler.


Güven ve istikrar
...Güven ve istikrar aslında sizin için çok önemli. Siz güvenmediğiniz işadamanıa mal verir misiniz? Aynı ülkelerde de böyledir. Ülkelere de güven olmassa sağlıklı bir büyüme gerçekleştiremeyiz. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın, eğer oralarda güven varsa oralarda kalkınma vardır. Türkiye bir çok yönüyle ve haşgöre ve uzlaşma ortamıyla bu seviyeyi yakalayabilmiştir.