BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,85
ALTIN 2.797,95
HABER /  POLİTİKA

Gül, sigara ve içki içti mi?

Cumhurbaşkanı bu kez özel hayatıyla ilgili soruları cevapladı. İlginç detaylar göze çarptı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’den dönerken özel yaşamıyla ilgili soruları yanıtladı. Yoğun programı arasında spor yapmaya çalıştığını anlatan ve fırsat buldukça medyanın haberi olmadan özel ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Gül, "Sivil arabayla çıkıyoruz. Geçenlerde taksi durağını da ziyaret ettim" dedi.

Gül’e sorular ve yanıtları şöyle:

EN AĞIR GÖREV

Yorgunluk açısından aralarında fark yok. Dışişleri Bakanı’yken arkadaşlara bazı dış geziler öncesinde ’Bari bu sefer daha rahat bir program yapın’ diyordum. Sonra bırakılan bütün boşlukları dolduruyorduk. Bu gezide de böyle oldu. Son gece dışarıda yemek yedik. En güzel otellerde kalıyorum, ama uykumu alamıyorum, lobisinde oturamıyorum.

POLİS HIZIMA DAYANAMADI

Bir kez Brüksel’de, Belçikalı koruma polisleri görevleri gereği bizle yürüyorlardı. Herhalde alışık değillerdi, biri pat diye düştü, bir araba alıp götürdü. Ahmet de (Sever) dayanamadı. Bir keresinde de Napoli’de yürürken yine bir İtalyan koruma polisi düştü kaldı. Bu gezide yürüyemedik.

SABAH 6'DA AYAKTA

Çoğu zaman çok geç yatıyorum. 02.00’yi filan buluyor. Ama 24.00’ten önce yatabilirsem, uykumu çok iyi almış olarak sabahları çok erken kalkarım. 6 saat civarında uyku yetiyor bana.

HAYRÜNNİSA 4-5 KİTAP OKUR
Benim dizilere pek merakım yok. Vaktim de olmuyor pek. Hayrünnisa seyrediyor. Hatırla Sevgili ve diğer bazı dizileri. Ama Hayrünnisa’yı bütün gün TV başında oturuyor sanmayın. Benden çok kitap okuyor. Çok okur.
Anı kitapları, roman gibi. Başucunda hep 4-5 kitap vardır. Ben 2 kitap okuduysam, o 5 kitap okur. Bazen takılırım çok okuyorsun diye, kızar ’Kıskanıyorsun’ der.

SİGARA İÇTİ Mİ?

Tiryaki olmadım ama öğrencilik yıllarımda herkes gibi tek tük içmişimdir. Arkadaşlarım yeşermedim diye kızarlardı. Yani meyve vermek gibi. Tiryaki olsam onlar da benden sigara otlanacaklardı. Üniversite yıllarımda, yakın arkadaşlarım o kadar çok sigara içiyorlardı ki, herhalde ben de içmiş kadar zarar görmüşümdür. 

SİGARA YASAĞI OLDU 

Çok iyi oldu o yasa. Hatırlayın eskiden İstanbul’daki vapur iskelelerini. Vapurlar da yoğun duman altıydı. Hele o ikinci sınıf salonu. Uçaklarda, otobüslerde sigara içilirdi. Düşünün adam önde fosur fosur sigara içiyor, arkada çocuklu kadın var. Şimdi düşününce ne kadar ters geliyor insana.

İÇKİ İÇTİĞİNİ HATIRLAMIYOR

İçmedim. Hatırlamıyorum.

Kaynak: Hürriyet