BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.827,14
HABER /  POLİTİKA

Gül, Sezerin listesini yırttı

Gül, Sezer'in yasaklı listesini çöpe attı. Bakın Köşk'e kimler davet edilecek?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ne davet edileceklerin listesini yeniden düzenletti. Böylece 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ambargo koyduğu pek çok isme Çankaya'nın kapıları açılmış olacak.

Sezer döneminde Çankaya'ya davet edilmeyen Orhan Pamuk, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses gibi isimler protokol listesine konuluyor.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, listeyi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dönemindeki gibi genişletmek isteyen Gül, her görüş ve kesimden sanatçı, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcilerine protokolde yer vermek istiyor.

Ermeni soykırımı söylemleri nedeniyle Orhan Pamuk listeye alınmamış, Nobel kazandığında da Sezer tarafından kutlamamıştı.

AKP İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Gül’ün halasının oğlu ve eniştesi Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Gül’ün protokolde izleyeceği tutumu şöyle anlattı:

Türk musikisi sever ama Çankaya Köşkü’ne Sezen Aksu’yu da çağıracak. Neşet Ertaş’ı da Orhan Hakalmaz’ı da Pekinel kardeşleri de çağıracak.

Mehmet Tekelioğlu, “Güvenoylaması öncesinde yapılacak bu resepsiyonda vekillere bir teşekkür konuşması yapacak. DTP dahil tüm vekiller davetli'' dedi. 

Gül, 5 Eylül’de Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyonda, Sezer döneminde Köşk’e davet edilmeyen Vakit gazetesine de kapısını açacak.

5 Eylül’de Köşk’te verilecek resepsiyona siyasetten, basına kadar hiçbir alanda ayrımcılık yapılmadan basın kuruluşlarının genel yayın yönetmeni ve Ankara temsilcilerine davet gönderileceği belirtiliyor.