BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  POLİTİKA

Gül için ne evet ne hayır

DSP, CHP'ye göre daha ılımlı. Zeki Sezer Gül için ne 'evet' ne de 'hayır' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın oylarını artırdıkları yönündeki açıklamalarına seçim ittifakı yaptıkları DSP'liler tepki gösterdi. Seçimlere CHP çatısı altında giren DSP yöneticileri ve daha önce CHP'ye iltihak eden YTP'liler, Baykal'ın hesabını doğru bulmadı.

DSP lideri Zeki Sezer, Baykal'la polemiğe girmek istemediğini belirtirken "Millet neyin ne olduğunu görüyor." dedi. YTP'nin eski genel sekreteri Metin Şahin, CHP'nin artan oylarının eski partisiyle DSP'den geldiğini, ortada övünülecek bir durum olmadığını söyledi.

O gün değerlendireceğiz

Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığının sürmesi ve 367 sayısının gündeme gelmesi halinde oylamaya katılıp katılmayacaklarının sorulması üzerine, sağduyulu davranacaklarını ifade eden Sezer, "Oylamaya girecek misiniz?" sorusu üzerine de bunu "o gün" değerlendireceklerini söyledi.
     
Sezer, Cumhurbaşkanlığı konusunda CHP ile birlikte hareket edip etmeyecekleri sorusuna ise "Biz ülkenin yararına konularda CHP ile aynı yönde mücadele veririz. Aynı düşündüğümüz bir konu gündeme gelirse farklı bir parti diye onlardan ayrı düşünmeyiz" yanıtını verdi.