BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Gül de açılım vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de acı haberlerin ardından yayınladığı mesajda açılım vurgusu yaptı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, ülkede huzur ve kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan iyi niyetli çabalar sürerken Siirt ve Hakkari'den gelen şehit haberlerinin "derinden sarstığını" belirtirken, "Birlik ve beraberliğimize yönelen tehditler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Siirt ve Hakkari'de şehit olan askerler nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle:

"Siirt ve Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimizin şehit olması ve 4 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Ülkedeki huzur ve kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan iyi niyetli çabalar sürerken gerçekleşen bu saldırılar hepimizi derinden sarsmıştır.

Vatanı korumak, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan mehmetçiklerimize karşı yapılan saldırıları şiddetle telin ediyorum. Birlik ve beraberliğimize yönelen tehditler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Kahraman şehitlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."