BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güçlükonak a 75 kadın meslek edindi

Güçlükonak ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik halıcılık, kilim, makine, dikiş-nakış meslek edindirme kursu açıldı.

Abone ol

Güçlükonak Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ile birlikte ilçede ilk defa halıcılık, kilim, makine, dikiş-nakış meslek edindirme kursu düzenledi.

Kursa katılan 75 kadın belgelerini alıp hem meslek sahibi olacak hem de aile bütçelerine katkıda bulunmuş olacaklar.

Kursiyerlerin işlediği ilk kilimin tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir tören düzenlendi. Törene Güçlükonak Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Ekinci, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı. Kaymakam Arslan, "Öncelikli olarak bu kurslara gelen ve bugün ilk kilimlerini tamamlayıp kesim aşamasına getiren bayan kursiyerleri kutluyorum.

İŞKUR ile ortak olarak açılan kurslarımızın başarılı bir şekilde geçmesi memnuniyet vericidir. Bu kursların amaçlarının meslek edindirme olduğu da unutulmamalıdır. Umut ediyorum ki kursların sonunda kursiyerlerimiz öğrendikleri meslekleri devam edip aile bütçelerine bir nebze de olsa katkıda bulunacaklar hem de ilçe merkez ve köylerde de bu öğrendikleri mesleklerin yaygınlaşmasında büyük katkı sağlayacaklardır. Bu anlamda bu kurslarımızda eğitim gören bütün bayan kursiyerleri tebrik eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Ekinci ise, "Bugün burada İŞKUR bünyesinde açtığımız Meslek Edindirme Kurslarından kilimcilik kursumuzun ilk meyvesini almaktayız. Uzun çaba ve gayretlerimiz sonucu açtığımız bu kurslarda desteğini bizden esirgemeyen ve kurslarımızın sağlıklı ve düzenli devam etmesi için gerekli alt yapı ve malzeme konusunda bize destek veren Kaymakam Mahmuthan Arslan'a teşekkür ederim" dedi.

Ekinci, kursiyerlerin hem meslek öğreneceklerini hem de İŞKUR tarafından sigortalarının yatırılarak 315 TL destek verileceğini bildirdi. Ekinci, "Kursa katılan 75 bayan halıcılık, kilim, makine, dikiş-nakış işlemeciliği eğitimi alarak el becerisi kazanacak. Eğitimi alan kadınlar kendi işlerini kurabilecek, ilçe merkezinde kurulacak tezgahlarda 75 kadın için istihdam alanı sağlanarak bu kurslar sayesinde de ilçemiz de halıcılık, kilim, makine, dikiş-nakış işlemeciliği sanatı gelişecek ve yaygınlaşacaktır.
Bu bağlamda bugün ilk kilimlerini bitiren kursiyerleri tebrik ederim" diye konuştu.

Kaymakam Arslan'ın ilk kilimi kesmesinin ardından davetliler kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği tezgahları gezdi.