BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Guantanamoda gizli intihar

ABD'nin, Küba'daki Guantanamo cezaevinde 3 tutuklu denetimlerden kurtulmayı başarıp intihar etti.

Abone ol
ABD'nin Küba'daki Guantanamo üssünde bulunan tutukevinde intihar eden üç kişinin, iki dakikada bir denetim yapan gardiyanların dikkatini çekmemek için gizlenerek hayatlarına son verdikleri belirtildi.

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesindeki habere göre, Amerikan deniz piyadesi Robert Durand, ''Tutuklulardan biri, yatağını, hala uyuyormuş izlenimini verecek şekle getirmiş ve tavana kurutmak için astığı çarşafın arkasında intihar etmiş. Diğer ikisi de boyunlarını düğümlediklerini gardiyanlardan gizlemeye çalışmış'' dedi.

Guantanamo'daki düzenlemeye göre, askeri gardiyanların her iki dakikada bir tutukluları kontrol ettiği hatırlatılan haberde, intihar olayından sonra, tutukluların nasıl bu kontrolden kurtulup intihar edebildikleri ve gardiyanların denetime rağmen cesetleri neden bu kadar geç bulduğu konularının gündeme geldiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı, intihar eden iki Suudi Arabistanlı tutsağın Mani Şaman Türki El Habardi El Uteybi ve Yaser Telal El Zehrani olduğunu bildirmişti.

İntihar eden diğer kişinin adının Ali Abdullah Ahmed olduğu belirtilen açıklamada, bu kişinin milliyetine ilişkin bilgi verilmemişti, ancak Amerikan ordusu daha önce Guantanamo'da iki Suudi ve bir Yemenlinin intihar ettiğini açıklamıştı.