BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

G.Saray'a 9 puan göndermesi

Fenerbahçeli taraftarlara övgü yağdıran Nijeryalı stoper Yobo, Galatasaray derbisini de değerlendirdi.

Abone ol

Fenerbahçe’nin Nijeryalı stoperi Yobo, geçen sezon 9 puan geriden gelerek Trabzonspor’u geçtiklerini hatırlatarak, “Bu kez Galatasaray’ın 9 puan gerisindeyiz, ancak neden olmasın, farkı kapatabiliriz. Kadıköy’de rakibimize fırsat vermemeliyiz” dedi

Joseph Yobo, FBTV’deki,  “Günün Röportajı” programında ses getirecek yorumlar yaptı. Fenerbahçeli taraftarlara övgü yağdıran Nijeryalı stoper, Galatasaray derbisini de değerlendirdi.

Yobo, “Derbideki en büyük avantajımız seyircimiz. Buradaki gibi koşulsuz sevgiyi ilk kez görüyorum. Çok önemli bir maç ve rakibimizin 9 puan gerisindeyiz. Amacımız Kadıköy’de 3 puanı alıp yolumuza devam etmek. Galatasaray’a fırsat vermemeliyiz. Geçen sene Trabzonspor’un 9 puan gerisindeydik ama farkı kapattık. Bu sene neden olmasın?” yorumunu yaptı.

Sarı-lacivertli futbolcu defansta en iyi anlaştığı isimler hakkında “Geçen seneki maçların yüzde 80’ini Lugano ile oynadım. Defans hattında daha çok berabere oynayarak başarılı olursunuz” diye konuştu.

Karakter olarak herkesle anlaşabilen ve kolay diyalog kurabilen biri olduğuna dikkat çeken Yobo, “Herkese şakalar yapabilen, her şakayı kaldırabilen bir insanım. O nedenle bu takım benim için büyük bir nimet. Ama en çok takıldığım kişi Mehmet Topuz. Onunla gerçekten çok keyifli dakikalar geçiriyoruz” dedi. Yobo, Stoch’a ’Oğlum’ diye takıldığını da sözlerine ekleyerek, “Çok sıcak bir arkadaşım. Ebat olarak çok ufak ve tekmeye maruz kalması muhtemel olduğu için onu himayem altına aldım ve ’oğlum’ diyorum” ifadelerini kullandı.

KAPTAN ALEX SÜRPRİZ YAPTI

FBTV’de canlı yayın sürerken kulübe gelen Alex de Souza, canlı yayının yapıldığı stüdyoya girerek Yobo’ya bir soru sordu. Stüdyoda renkli dakikaların yaşanmasına neden olan bu anlarda Alex’in yönelttiği, “Uche gibi sen de burada 9 sene kalmayı düşünüyor musun?” şeklindeki soruya Yobo, “Onun kaldığı kadar kalacağımı düşünmüyorum, ama futbolda neyin ne olacağını bilemezsiniz” yanıtını verdi.
Yobo da, Alex’ten derbi hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istedi. Brezilyalı yıldız, “Sakin ve rahatım. Maç da o sakinlikte geçecektir. Sadece yardımlaşma ile derbide sonuç alınır” dedi.