BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Grup Mecaz ve Karagöz’den muhteşem gösteri

52. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahneye çıkan Grup Mecaz ile Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursalılara eğlenceli bir akşam ya...

Abone ol

52. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahneye çıkan Grup Mecaz ile Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursalılara eğlenceli bir akşam yaşattı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘52. Uluslararası Bursa Festivali’, görsel bir şölene ev sahipliği yaptı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programda sahneye çıkan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim görevlisi ve mezunu akademisyenlerden oluşan Grup Mecaz, sevilen türküleriyle geceye renk kattı. Grup Mecaz’a sanatseverler de eşlik etti. Gecede Karagöz Halk Dansları Topluluğu da Tokat, Bursa, Hakkari, Tekirdağ, Trabzon, Mardin, Muğla, Aydın ve Ağrı yörelerine özgü danslarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun minik grubu da sahnelediği potpuri ile izleyenleri coşturdu.
(İHA)