BIST 10.873
DOLAR 32,57
EURO 35,33
ALTIN 2.468,74
HABER /  GÜNCEL

Grip aşısı öldürdü iddiasına inceleme

Kocaeli'nden gelen bir haber Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. İddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Kocaeli'nin Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi'nde yaşayan Nizamettin Ergün (54) arefe gününden bir gün önce Perşembe günü Derince merkez sağlık ocağına giderek burada domuz gribi aşısı yaptırdı.

İddialara göre tahlil yapılmadan aşı olan ve hiç bir rahatsızlığı bulunmayan Ergün, arefe günü aniden rahatsızlanınca Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlaç verilip evine gönderilen Ergün, Kurban Bayramı'nın ilk günü yeniden rahatsızlanınca aynı hastaneye götürülüp tedavi altına alındı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisi'nde 3 gün tedavi gören Ergün, tedavi gördüğü sırada solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nizamettin Ergün'ün kronik obstrüktif akciğer hastalığı ve astım tanıları ile uzun süredir Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'nde ayakta tedavi edildiği, grip aşısını 19 Kasım'da yaptırdığı, 25 Kasım'da Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'ne kronik hastalığı ile ilgili başvurduğu, tetkik ve tedavilerinin düzenlendiğini, yüksek tansiyon nedeniyle hastade tedavi gördüğü, 28 Kasım'da da aynı hastanenin acil servisine yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı şikayetleri ile başvurup bakteriyel pnömoni tanısıyla Enfeksiyon Kliniği'ne yatırıldığı, tedaviye cevap vermeyip 1 Aralık'ta hayatını kaybettiği belirtildi.

Aydınlık, " Hastanın aşıyı yaptırdıktan sonraki gün fenalaştığı ifadeleri gerçeği yansıtmıyor. Pandemik Grip A(H1N1) aşısının bakteriyel pnömoniye sebep olduğuna dair bilimsel hiçbir kanıt bulunmamaktadır. Konu ile ilgili olarak daha detaylı incelemeler devam etmektedir" dedi.

Nizamettin Ergün'ün eşi Tülay Ergün, eşinin her yıl tedbir amaçlı grip aşısı olduğunu belirterek, "Bu yıl da Derince Merkez Sağlık Ocağı'nda, tedbir amaçlı grip aşısı yaptırdık. Fakat bu son vurulduğu domuz gribi aşısının ardından hemen fenalaşması, nefes darlığı çekmesi, kolunun ağrıması, ateşlenmesine anlam veremedik. Ölüm raporunda akciğer embolisi teşhisi konuldu" diye konuştu.

İLK EMEKLİ MAAŞINI ALACAKTI

Öte yandan, Çenedağ Mahallesi eski muhtarlarından Saadettin Ergün'ün kardeşi olan Nizamettin Ergün'ün İzmit Belediyesi'nden 1995 yılında ayrıldıktan sonra şoförlük yaparak sigorta primlerini ödediği, ilk emekli maaşını önümüzdeki ay alacağı öğrenildi.