Ortalık gripten kırılıyor. Nasıl korunmalı, hastalık sonrası neler tüketmeli? Prof. Dr. Saraçoğlu'na kulak verin.
Abone olProf. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, gripten korunmanın yollarını yazdı.. Koruyucu ve önleyici bitki türleri ile nelerin tüketilmesi gerektiğini anlattı.
GRİPTEN KORUNMAK İÇİN
İnsanların toplu halde bulundukları (otobüs terminalleri, hava alanları gibi) ortamlarda uzun bekleme yapılmaması, kapalı mekan eğlence yerlerinde mümkün olduğu kadar tercih edilmemeli. El temizliğine özen gösterilmeli. Antibakteriyel mendillerin grip virüsüne karşı bir koruyucu olmadığının bilinmesi; el temizliğinin mutlaka akar su altında sabunla yapılması. Yakın temastan kaçınılması ( el sıkışmak, öpüşmek)
Karaciğer metabolizmasının ve bağırsak florasının sağlıklı çalışması gribe karşı savunmada önemlidir. Ayrıca boğaz ve bademcik enfeksiyonlarına karşı da önleyici kür (adaçayı) uygulamak bağışıklık sisteminin korunması için önemlidir.
NE YEMELİ?
C vitamini bakımından zengin sebze ve meyvelerin tercih edilmesi (narenciye, brokoli, trabzon hurması, turp, kuru soğan) Yeşil mercimek çorbası veya köftesi yenmelidir. Bol su içilmelidir.
KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ BİTKİ TÜRÜ
Adaçayı gargarası akşam yatmadan ve sabah evden çıkmadan gribe karşı önleyici ve koruyucu olarak etkilidir.
GRİBE KARŞI YARDIMCI TEDAVİ KÜRLERİ
1. Maydanoz-limon kürü
2. Özellikle de soğan kürü güçlü bir önleyici ve yardımcı tedavidir
Aynı anda 2 kür uygulamayınız. En etkili olan soğan kürüdür.
GRİP SONRASI HANGİ BİTKİ KÜRÜ İYİ GELİR
Haftada 3-4 kez kabuk tarçın veya kök zencefil çayı tercih edilmelidir.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ZAYIFLATAN BESLENME ŞEKLİ
Bağışıklık sistemini zayıflatan ağır tatlılardan (baklava, kadayıf, şöbiyet, ekmek tatlısı) ve kızartmalardan (sebze ve et) uzak durulmalıdr..