BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Gözündeki PKK terörü müydü?

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Erdoğan'ın Bush ile yaptığı terör konuşmasına kızdı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi ve başkan Bush'la görüşmesini değerlendirdi.

ABD Başkanı Bush'un Erdoğan'la görüşmesinde terör örgütü PKK'dan söz etmediğini söyleyen Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Sayın Erdoğan, 'Sayın Bush'un gözlerinde terörü bitirme kararlılığını okudum' diyor. Neden Sayın Bush'un vaatleri içinde bunu görmediniz de gözünden okuma ihtiyacı hissettiniz? Sayın Bush'un gözlerinde terörü bitirme kararlılığını gördünüz ama bu terör PKK terörü müydü yoksa ABD'yi tehdit eden küresel terör müydü? Hangisi? ABD'nin ve Bush'un terörle bir mücadelesi var. Ama bu terör
Amerika'ya karşı olan terör. Onların terörü. Bize karşı terörle ilgili bir vaat yok ortada."

ABD'nin Türkiye topraklarının bir bölümünü de içine alan projeler ürettiğini ve bunları gösteren haritalar ortaya attığını anlatan Yazıcıoğlu, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi şimdi de bu haritaları yırtarak, tarihin çöp sepetine atacağını söyledi. Yazıcıoğlu, ABD tarafından hazırlandığını ileri sürdüğü benzer bir haritayı da basın mensuplarına göstererek, yırttı.