BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Göztepe süper lige çıkacak

Ankara bu iddiayı konuşuyor. Daha doğrusu iki köklü takımın süper lige taşınması operasyonunu.

Abone ol Başbakan Erdoğan'ın planına göre taraftarı olmayan Ankaraspor Göztepe'ye, İstanbul B.Şehir Belediyespor ise Kasımpaşa’ya katılacak.

Hedefin asıl amacı ise yerel seçimle öncesi İzmir'de seçmenin gönlünü kazanmak olarak açıklanıyor.


Bu ilginç gelişmeyi vatan gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Erdoğan, 2008-2009 sezonunda futbol kulüplerinin isim değişikliğini yakın çevresine anlatmış.

Kayserispor modeli

Erdoğan’ın düşüncesine göre, Ankaraspor, Turkcell Süper Lig’de oynama hakkını Göztepe’ye devredecek. Bunun için Ankaraspor Kulübü’nün olağanüstü kongreye giderek kendisini Göztepe’ye devretmesi gerekiyor. Geçmişte Kayserispor, K.Erciyesspor’un uyguladığı model, sözkonusu iki kulüp için de uygulanacak.

30 milyon YTL olmaz

Bir süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kulübü satabileceğini, Adana veya İzmir takımlarından birine verebileceğini ifade etmişti. Gökçek, fiyat olarak da “30 milyon YTL’ye satarım” demişti.

Ancak Erdoğan’ın bu fiyatı abartılı bulduğu ve “Bu fiyatı kim verebilir, olmaz?” diye karşı çıktığı öğrenildi. AKP’nin İzmir’de yapacağı futbol devriminin yerel seçimlerde nasıl bir etki edeceği merak ediliyor. 2009 Mart seçimlerinde AKP’nin almak istediği iller arasında İzmir’i de hedefe koyan Başbakan Erdoğan’ın, futbol manevrasıyla nasıl bir netice alacağı merak konusu oldu.

Kasımpaşa operasyonu

Erdoğan’ın bu sene ligden düşen Kasımpaşa’nın İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u alarak Turkcell Süper Lig’de oynama hakkını almasını da planladığı belirtiliyor. “Recep Tayyip Erdoğan” stadyumuna kavuşan Kasımpaşa, son maçlarını bu statta oynadı. Taraftar desteği ve tesisleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye’ye göre avantajlı olan Kasımpaşa’nın, önümüzdeki sezonda iddialı bir takım olarak yoluna devam etmesi öngörülüyor.