BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Göztepe Parkına cami hayal

Büyük tartışmalara neden olan Göztepe Parkı'na cami projesi rafa kalkıyor. Çünkü...

Abone ol

Büyük tartışma yaratan Göztepe Parkı'na cami projesi rafa kaldırılıyor. Çünkü projenin önüne yargı engeli çıktı. İstanbul 5. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı Göztepe Parkı'na cami yapılmasına olanak sağlayan plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu.

Kararda,Göztepe Mahallesi'ndeki taşınmazın bir bölümünün dini tesis alanı olarak belirlenmesine ilişkin dava konusu nazım imar planının, planlama tekniklerine, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi. Aynı kararda, nazım imar planının dava konusu parsele yönelik bölümünde dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına hükmedildiği bildirildi.

İPTAL KARARINI BEKLİYORUZ

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bunun bekledikleri bir karar olduğunu söyledi. Kadıköy Belediyesi'nin 28 Ekim 2005'de bu konuda dava açtığını, aynı kapsamda açılan diğer davaların birleştirildiğini ve bilirkişi raporunun beklendiğini ifade eden Öztürk, “İlk yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bundan sonra iptal kararının çıkmasını bekliyoruz. Göztepe yeşil kalacak” dedi.