BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,81
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki MHP'liler adliyede

Diyarbakır mitingini provoke edeceği iddiasıyla gözaltın alınan 13 kişi mahkemeye gönderildi

Abone ol
Diyarbakır'da düzenlenecek MHP mitingini provoke edecekleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 MHP'liden aralarında Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç'un da bulunduğu 13 kişi, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç ve Yazar Yusuf Ziya Arpacık'ın 'Terör örgütü yöneticiliği', diğer 11 şüphelinin ise 'Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanması istendi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözatına alınan 17 zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcı Usta ile birlikte 5 savcı tarafından sorgulanan zanlılardan Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç ve Yazar Yusuf Ziya Arpacık, 'Terör örgütü yöneticiliği', Orhun Daştan, Alişan Öztürk, Murat Ali Kılıçarslan, Levent Akça, Hakan Uğur, Murat Alperen, Gökhan Aygün, Tibet Yücetürk, İlkay Levent, Arif Mergen ve Erhan Kurumlu ise 'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

4 KİŞİ SERBEST

Ergenekon davasının sanık avukatlarından ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdelen, Mustafa Aslan, Alper Kalenderoğlu ve Yaşar Karaoğlu ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilere, Ergenekon sanıkları Veli Küçük, İbrahim Şahin, Levent Temiz, Muzaffer Tekin ve Kemal Kerinçsiz gibi isimleri tanıyıp tanımadıklarının sorulduğu öğrenildi. Şüphelilere ayrıca MHP'de istifalara yol açan müstehcen görüntülerin bulunduğu kasetlerin de sorulduğu öğrenildi.