İnsan gözünün korneasında yeni bir katman keşfedildi. Uzmanlara göre bu yeni keşif göz hastalıklarının tedavisinde yeni bir umut olabilir.
Abone olİnsan gözünün bildiğimizden biraz daha karmaşık olduğu bildirildi. Bilim insanı daha önceden keşfedilmeyen bir katmanın korneada var olduğunu belirledi.
Yeni katmanın gözün önünde olduğu belirtildi. Bulgunun kornea parça ekleme ve nakli için önemli bir gelişme olduğu ifade edildi.
Dua Katmanı adı verilen bu yeni keşif korneanın arka tarafında kornes stroma ve descement zarının arasında yer alıyor. Sadece 15 mikron inceliğinde olan bu yeni katman çok sert ve güçlü olduğu belirtildi. Uzmanlara göre iki bar basınca dayanabilecek bir sağlamlıkta olduğunu kaydetti.
Bu son keşiften önce uzmanlar korneanın beş katmandan oluştuğuna inanıyorlardı. Bu açık koruyucu lens gözün önünde bulunuyor ve bu bölge ışığın organa girdiği yer olarak biliniyor. Uzmanlar bu yeni buluşun göz nakli ve parça ekleme ameliyatlarında önemli yardımda bulunacağını düşünüyor.
Ophthalmology dergisinde yer alan araştırmada keşfi Harminder Dua'nın yaptığı belirtildi. Dua bunun büyük bir keşif olduğunu söyleyerek "Bu oftamoloji literatürünün yeniden yazılması anlamına geliyor" dedi.
Bu buluşla kornea hastalıklarının tedavisinde yeni yöntemlerin denenmesini de beraberinde getirecek. Bu hastalıklar arasında akut hidrop, descematocele ve pre-descemet distrofiller de var.