BIST 8.839
DOLAR 34,23
EURO 37,05
ALTIN 3.019,54

Göz göre göre cehenneme girdi

Göz göre göre cehenneme girdi

National geographic dergisi için çalışan fotoğrafçı carsten peter dünyanın en tehlikeli volkanlarına elinden geldiğince yaklaşabilmek için sık sık aşırı sıcaklıklara maruz kalıyor. sicilya’da bulunan etna dağı ya da demokratik kongo cumhuriyeti’nde bulunan nyiragongo gibi volkanik devler peter’ın...

Göz göre göre cehenneme girdi

National Geographic dergisi için çalışan fotoğrafçı Carsten Peter dünyanın en tehlikeli volkanlarına elinden geldiğince yaklaşabilmek için sık sık aşırı sıcaklıklara maruz kalıyor. Sicilya’da bulunan Etna Dağı ya da Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bulunan Nyiragongo gibi volkanik devler Peter’ın uğrak yerleri.
Göz göre göre cehenneme girdi

Peter bu fotoğrafların çoğunu volkanlarda araştırma yapan bilim insanlarıyla birlikte gittiği seyahatlerde çekti. Peter’ın çektiği bu karede turuncu lav parçaları havai fişeklere benziyor. Volkandan örnekler almaya çalışan bilim insanlarının siluetleri ise zar zor seçiliyor.
Göz göre göre cehenneme girdi

53 yaşındaki Peter, volkanların patlamasını izlemekten ve fotoğraflamaktan heyecan duyuyor: “Volkan fotoğrafı çekmeye meraktan başladım ve zaman içinde ilgim arttı. Bu inanılmaz bir kuvvet. Yanında insan kendini çok küçük hissediyor. Doğanın kuvvetleriyle karşı karşıya olma hissini seviyorum.”
Göz göre göre cehenneme girdi

Aktif volkanları fotoğraflamanın çok kolay bir iş olmadığını belirten Peter, hayalindeki kareyi yakalamak için dönem dönem bir volkanda iki aya kadar zaman geçirdiğini söyledi.