BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,95
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Göründüğü gibi değil!

Denzel Washington, Jodie Foster ile Doug Aguirre’in oynadığı ‘İçerideki Adam’ (Inside Man) gösterime girdi.

Abone ol

Spike Lee’nin yönettiği ve Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster ile Doug Aguirre’in oynadığı ‘İçerideki Adam’ (Inside Man) gösterime girdi. 

70’li yılların ünlü soygun ve polis yozlaşması temalı filmlerinin izinden giden Spike Lee, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı temasını işleyen yeni polisiye-gerilim çalışması ‘The Inside Man - İçerideki Adam’da, Oscar ödüllü ünlü yapımcı Brian Grazer (‘Flightplan’, ‘Friday Night Lights’, ‘The Da Vinci Code’) ve genç senaryo yazarı Russell Gewirtz ile güçbirliğine gitmiş.

“Hiçbir detay önemsiz değildir. Hiçbir ipucu gözardı edilemez.”

Universal Pictures ve Imagine Entertainment’ın sunduğu ‘The Inside Man - İçerideki Adam’da mükemmel planlanmış bir banka soygununun gizemi temelinde, iktidar ve güç gibi olguların cazibesi; hırs ve ihtirasın çirkinliği keşfe çıkılıyor.

Denzel Washington, Clive Owen ve Jodie Foster gibi usta oyuncuların üstlendiği karakterler, çözümü yapılamayan bir bulmacanın belirli bir düzen içinde birbirine bağlanmış parçalarını temsil ederler. Ancak her parça aslında göründüğü gibi midir?

‘The Inside Man’in genel öykü akışı içerisinde birbiriyle çatışma halinde olan üç ana karakter vardır. Portresini Denzel Washington’ın çizdiği Keith Frazier, polis departmanındaki yozlaşma skandalını açığa çıkartması gereken yeni terfi etmiş bir dedektiftir.

Clive Owen’ın oynadığı Donald Russell, banka soygunları hakkında bildiğimiz herşeyi baş aşağı çeviren çok zeki bir banka soyguncusudur. Jodie Foster’ın canlandırdığı Madeliene White ise, müşterilerinin ödediği her doları sonuna kadar hak eden Manhattan’lı esrarengiz borsa ‘broker’ıdır.

YAPIM NOTLARI
‘The Inside Man - İçerideki Adam’ın yönetmenliğini Spike Lee üstlendi. Senaryosunu Russell Gewirtz’in yazdığı filmin yapımcılığını Brian Grazer gerçekleştirdi.

Başrollerinde Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe ve Chiwetel Ejiofor’dan oluşan güçlü bir oyuncu kadrosu oynadı.

Oscar ödüllü yapımcı Brian Grazer ile Oscar adaylığı almış vizyon adamı yönetmen Spike Lee’nin ilk tanışması bundan yıllar öncesinde bir Oscar töreni sırasında gerçekleşti. Spike Lee 1990 yılında ‘Do the Right Thing’daki senaryo çalışmasıyla en iyi orijinal senaryo dalında aday gösterilmişti.

Brian Grazer da beş yıl öncesinde ‘Splash’ adlı filmdeki senaryosuyla aynı kategoride adaylık almıştı. Sonraki yıllarda çeşitli vesilelerle yolları kesiştiğinde aynı projeye imza atma umudunu hep taşıdılar ama çabaları hiçbir zaman meyvesini vermedi. Sinemaya damgasını vuran iki film yapımcısının birlikte çalışması, ‘Inside Man - İçerideki Adam’ sayesinde gerçekleşti.

Ünlü yapımcı Brian Grazer, Amerikalı yazar Russell Gewirtz’in kaleme aldığı ‘Inside Man’ adlı gerilim senaryosunu satın almıştı. Filmi Universal Pictures bünyesinde çekmek için yönetmen arayışına hemen başladı. Spike Lee ile yolları bir kez daha kesişmesi, ünlü yönetmenin senaryoyu okumasıyla sonuçlandı. Kısa süre sonra da projenin yönetmenliği için sözleşmeyi imzaladı.

Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda sosyal içerikli filme imzasını atmış Spike Lee gibi çok deneyimli bir yönetmeni zorlayacak öykülerin sayısı çok fazla değildir. ‘The Inside Man’ gibi seçkin/sofistike bir gerilim filminde çalışma fırsatını kaçırmak istemediğini belirten ünlü yönetmen, Russell Gewirtz’in yazdığı senaryo konusundaki düşüncesini şu sözlerle aktarıyor:
“Russell Gewirtz, banka soygunculuğuna yepyeni ve ilgi çekici bir yaklaşım getirmiş. Senaryoyu çok sevdiğim için bu filmi yapmak istedim. ‘Dog Day Afternoon’ her zaman favori filmlerimden birisi olmuştur. Buradaki öykü o tarz filmlere çağdaş bir yaklaşım getiriyordu.”

Filmin Künyesi
Yönetmen: Spike Lee
Yapımcı: Brian Grazer
Senaryo: Russell Gewirtz
Görüntü Yönetmeni: Matthew Libatique
Prodüksiyon Tasarımı: Wynn Thomas
Kostüm Tasarımı: Donna Berwick
Kurgu: Barry Alexander Brown
Sanat Yönetmeni: Chris Shriver
Müzik: Terence Blanchard
Universal Pictures - Imagine Entertainment / UIP Filmcilik

Oyuncular:
Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe, Chiwetel Ejiofor

Kaynak: