BIST 9.420
DOLAR 34,34
EURO 36,22
ALTIN 2.832,51
HABER /  GÜNCEL

Görenlerin yüreği sızlıyor...

Antalya'da, at ve köpeklerin aç-susuz bırakıldığı ve çamurun içinde yaşamaya zorlandığı ortaya çıktı...

Abone ol

Antalya'da şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki bir çiftlikte, at ve köpeklerin aç-susuz bırakıldığı ve çamurun içinde yaşamaya zorlandığı ortaya çıktı.

Yamansaz mevkiinde bir çiftlikte barınan at ve köpeklerin, aç-susuz ve çamur içinde bırakıldığını gören çevre sakinleri, durumu Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç'a bildirdi.
 
Çiftlikte incelemelerde bulunan Sevda Kıraç, beşi midilli cinsi altı atın ve Alman kurdu, Sibirya kurdu, pitbull ve Doberman cinsi olmak üzere onlarca köpeğin çamurun içinde bağlı tutulduğunu gördü.
 
Hayvanların açlıktan ölmek üzere olduğunu fark eden Kıraç, çiftlik sahibi Selami Acar'a telefonla ulaştı.
 
Acar'a hayvanların durumunu anlatan Kıraç, "onlar benim hayvanlarım, size ne? İstediğim şartlarda beslerim. Onları hiçbir yere götüremezsiniz" cevabı üzerine durumu Jandarma ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Çiftlik sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Kıraç, "hayvan, hayvan olalı böyle eziyet görmemiştir. Atlar ve köpekler resmen ölüme terkedilmiş. Yarım metre çamurun içinde yaşıyorlar" dedi.
 
Hayvanların can çekişmekte olduğunu ve açlıktan güçsüz kaldığını belirten Sevda Kıraç'ın konuşması sırasında bir at yere yığıldı.
 
Bir çiftlik dolusu hayvanın bu şekilde yaşamaya zorlanmasına tepki gösteren Kıraç, aynı çiftlikte geçtiğimiz aylarda çıkan yangında da 15 köpeğin telef olduğunu hatırlattı.

Köpekler eti unuttu, makarna yiyor

Bir başka eziyet haberi ise Kuşadası'ndan. İlçedeki eski cezaevinde barındırılan sokak köpekleri aylardır sadece makarna yiyor.
 
İlçenin Kirazlı köyü yolu üzerinde inşa edilen, ancak daha sonra Söke'ye taşınan cezaevi belediye tarafından 1997'de köpek evine çevrildi.
 
Kapalı alanlar hasta, saldırgan köpekler, görevliler ve malzemeler için kullanılırken, daha sağlıklı olan diğer köpekler cezaevinin bahçesinde barındırıldı.
 
Belediyeyle işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen veteriner Nevzat Yıldızlı, sokak hayvanlarının artmasını önlemek için Kuşadası'nda bin 500 kedi, 350 köpeği kısırlaştırdıklarını, ancak kendilerine bu konuda para ve tıbbi malzeme desteği yapan yabancı kuruluşların yardımlarına belediyenin artık izin vermediğini anlattı.
 
Kuşadası Belediyesi Başkanı AKP'li Fuat Akdoğan ise konuya ilişkin açıklamasında, "köpek evinin halinin hiç de iç açıcı olmadığını biliyoruz. Başarılı bir hizmet veremediğimiz doğru. Köpekevinin ayda 20 bin YTL gideri var. Yabancılardan gelen yardımı son bir yıldır kestik. Çünkü belediyenin kayıtlarına girmiyordu, bizim dışımızda gidiyordu. Köpekevi işletmesi ve köpek toplama işini, bu ay yapacağımız ihale ile özelleştireceğiz. Üç talipli firma var" dedi.