BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

GOPta özürlüler için etkinlik

Gaziosmanpaşa Belediyesi 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Abone ol

CNR Fuar Merkezi’ndeki, EYAF’08 Engelsiz yaşam Fuarına katılan GOP Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin kurduğu stantta ilçede 4,5 yıldan bu yana gerçekleştirilen özürlülere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Fuarda, trampet çalıp bale gösterisi sunan ve şirinleri oynayan Gaziosmanpaşalı özürlü çocuklar katılımcılar tarafından alkış yağmuruna tutuldular.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda “Özürlülerinin sorunlarına sahip çıkmayan ülkelerde çağdaşlıktan söz edilemez.

Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bir bütün anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. EYAF’08 Engelsiz yaşam Fuarına katılan GOP Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin kurduğu stantta ilçede 4,5 yıldan bu yana gerçekleştirilen özürlülere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi. Fuarda, trampet çalıp bale gösterisi sunan ve şirinleri oynayan Gaziosmanpaşalı özürlü çocuklar katılımcılar tarafından alkış yağmuruna tutuldular. Fuar yöneticileri 4 gün boyunca açık kalacak olan fuara yurt içi ve yurtdışından 300 firma temsilcisiyle yaklaşık 40 bin profesyonelin ziyaret etmesinin beklendiğini belirttiler.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan yardımcısı Arif Parlakkılıç, ülkemizin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Engelsiz Yaşam Fuarına katılmaktan dolayı duydukları mutluluğu belirterek, “Engelli vatandaşlarımız için daha ülkemizde kat edilecek çok meşakkatli bir yol var. Ancak Son 10 yılda yapılan çalışmalar ve özürlülere yönelik yeni yasa ve uygulamalar geleceğe çok daha aydınlık bakmamıza olanak sağlıyor.” dedi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dr, Erhan Erol da özürlü vatandaşlarımızın eğitim, rehabilitasyon, sağlık, yönetim gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü tedbirin alındığını vurgulayarak “Özürlülerimizin başkalarına muhtaç olmadan
yaşamlarını sürdürmeleri için ilçemizdeki özürlülere yönelik eğitim merkezinde çeşitli kurslar veriyoruz. Yaptığımız, Türkiye’nin en kapsamlı özürlüler araştırmasında çıkan sonuçları kendimize yol haritası olarak çizdik. Bu yönde bütün çalışmalarımızı organize bir şekilde yerine getiriyoruz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla ayrıca GOP Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ergun Baylav Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği ‘’Elişi Becerileri Sergisi ‘’ açıldı. El emeği göz nuruyla üretilen elişi ürünler sergiyi gezen GOP’lu vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.