Gaziosmanpaşa Belediyesi düzenlediği eğitim Seminerlerini “Kentsel Yeşil Alan Düzenlemeleri ve Bakım Esasları” konulu toplantıyla sürdürdü.
Abone olGaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Eker, yeşil alan düzenlemeleri için mutlaka yol haritalarının düzenlenmesi gerekliliğini belirterek, “Başta Yeşil Kent bilincinin halka benimsetilmesi, yeşil kent konseptini destekleyecek prototipler oluşturulması, kentin yeşillendirilmesi ile ilgili olarak peyzaj projelerin oluşturulması ve kişi başı aktif yeşil alanların arttırılması, fonksiyonel kullanımının temini, geliştirilmesi ve korunması önemli hedefler arasında yer almalıdır” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Belediyeleri Park ve Bahçeler Müdürlüklerinde görev yapan personele yönelik iki gün sürecek “Kentsel Yeşil Alan Düzenlemeleri ve Bakım Esasları” adlı bir eğitim semineri düzenledi. Seminerde şehirlerde yaşayan vatandaşların doğal ihtiyacı haline gelen yeşil alanların insan yaşamına etkisi ve kentlere kattığı değerler konusunda eğitim veriliyor. GOP Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Eker, ülkemizin ve dünyadaki gelişen tüm ülkelerin en önemli sorunlarından birisi de çarpık kentleşme ve bu durumun yol açtığı sorunlar olduğunu belirterek, “Günümüzde şehirlerin hızla betonlaşması nedeniyle insanların ihtiyacı olan yeşil alanlar giderek azalmakta ve yok olmaktadır.
Çarpık kentleşmenin başlıca ortaya çıkış şekillerinden olan gecekondulaşma, çeşitli alt yapı eksiklikleri ve buna bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Tüm bu olumsuzluklarla mücadelede yeşil alanlar oluşturmak bütün kent planlayıcıların en önemli görevlerinden biri olmalıdır’’dedi. Eker özetle şunları söyledi; “Bu nedenle yeşil alan düzenlemeleri için mutlaka bir yol haritasının hazırlanması gereklidir. Başta Yeşil kent bilincinin halka benimsetilmesi, yeşil kent konseptini destekleyecek prototipler oluşturulması, kentin yeşillendirilmesi ile ilgili olarak peyzaj projelerin oluşturulması ve kişi başı aktif yeşil alanların arttırılması, fonksiyonel kullanımının temini, geliştirilmesi ve korunması önemli hedefler arasında yer almalıdır”.
Seminere katılan uzmanlar günümüzde modern şehirler tesis edilirken, şehircilik uzmanlarının bireyin kentsel doku içerisindeki taleplerine cevap verecek yeni kabuller, yeni standartlar, geliştirme çabaları içinde olmaları gerektiğini belirttiler. İBB Ağaç A.Ş. Proje Uygulama Müdürü Murat Ermeydan İstanbul Genelinde Ağaçlandırma ve Peyzaj Tanzimi konulu bir bildiri sunarken toplantıda ayrıca; bitkilerde kültürel bakım ve sulama, bitki hastalıkları, bitkilerde görülen zararlılar ile yabancı otlarla mücadele yöntemleri anlatıldı. Yarında sürecek toplantıya katılanlara sertifika dağıtım töreni yapılacak.