BIST 10.089
DOLAR 34,14
EURO 38,02
ALTIN 2.889,76
HABER /  GÜNCEL

GOPda Erolun hedefi %60 oy

Benden diğer siyasi parti adaylarına uyarı.. AK Parti adayı Erhan Erol, GOP'da %60 oy alacağına kesin gözüyle bakıyor..

Abone ol

İNTERNETHABER
BAHRİ KAYAOĞLU

5 yıl önceki yerel seçimlerde yine İnternethaber’deydim ve “başkan adayları” ile söyleşiler yapıyordum. Bu söyleşilerden birini de, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı olan Dr. Erhan Erol’la yapmıştım. Gençti.. Heyecan doluydu.. Hızla gelişen teknolojiye, internete çok önem veriyordu.. Hırslıydı ve hazırladığı projelerle diğer rakip adaylarından bir adım öndeydi..

Dr. Erhan Erol, GOP’ya belediye başkanı olduktan sonra bir iki defa daha görüştük. Bize bölgeyi gezdirdi. Yapacaklarını anlattı. Başkan seçildikten hemen sonra çektirdikleri, ‘nasıl bir Gaziosmanpaşa’ devraldıklarını gösteren propaganda filmini izlettirdi ve aynen şunu söyledi: ‘Beş yıl sonra bu görüntüleri göremeyeceksiniz..’

Önümüzde ki günlerde yine yerel seçimler var ve Dr. Erhan Erol, partisi tarafından tekrar buradan aday gösterildi.
Dün, beş yıl sonra bir kez daha Gaziosmanpaşa’daydım.
“GOP’da 5 yılda büyük değişim”
Durmak yok çalışmaya devam” pankartları asılmıştı her tarafa.

Belediye binasına gittiğimde biraz şaşırdım. Eski üç katlı Belediye Başkanlığı binası yoktu. Yerinde devasa, modern Kültür ve Sanat Merkezi binası yükselmişti. Marka AVM’ler, sinema ve sergi salonları, kapalı otopark, harika bir çevre düzenlemesi, oturma alanları ile ilçe halkının bir çok gereksinimini karşılayan ve gerçekten kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan bir yer haline gelmiş o eski bina.. İçini dolaşmaktan keyif aldım.
Randevuma yarım saat erken gittiğime pişman olmadım.
Belediye Başkanlığı”nı sorduğumda, Kültür ve Sanat Merkezi binasının hemen yanında yükselen 11 katlı binayı gösterdiler bana.
Başkanlık” 9. kattaymış.. Çıktım..
Basın danışmanı, değerli gazeteci dostum Gündüz İmşir karşıladı beni.. Geçtik makama..
Dr. Erhan Erol, içten ve samimiydi.. Neşeliydi.. Kravat takmamıştı.. şık bir gömlek ve pantolon giymişti.. ‘Uzun zamandır gelmedin buralara’ dedi.. Eski binayı kastederek; ‘dışarıda ki değişikliği fark ettin mi?’. Şaşkınlığımı sezdi sanırım.. Ben sadece gülümsedim, onun gözlerinin içi gülüyordu..

Çaylarımız geldikten sonra, ‘Başkan’ dedim, ‘fazla soru sormayacağım, sen şu geçen 5 yılda yaptıklarını anlat.. Yeniden adaysın, seçilirsen yeni projelerini nedir?’

Başladı anlatmaya..

GAZİOSMANPAŞA’DA BÜYÜK DEĞİŞİM... Haberin devamında...

[PAGE]


GAZİOSMANPAŞA’DA BÜYÜK DEĞİŞİM

-- Göreve geldiğimizde GOP, bir milyon 200 bin nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçesiydi. Sorunları büyüktü ve iç içe girmişti.. Yılmadık. Halka verdiğimiz sözlerimiz vardı.
-Temizlikle başladık. Sokakları çöp dağlarına dönen GOP’da artık haftanın altı günü çöp toplanıyor şimdi.
— GOP’un her mahallesinde modern altyapı ve yol çalışmalarını hızla gerçekleştirdik.
— 2004 yılında yağan her yağmurda ortalama 820 su baskını olayı gerçekleşmişken bu oran şimdi 25’e kadar düştü.
— Eski belediye binasını Kültür ve Sanat Merkezi haline getirdik. Yapılan modern bina ilçe halkının bir çok gereksinimini karşılıyor.
— Gençlere yatırımı geleceğe yatırım olarak gördük. Gençlerin ilgi ve ihtiyaç duyduğu tüm alanların içinde yer aldığı Gençlik Merkezi kurduk.
— Her mahallede kurduğumuz Hizmet Binalarımızla halkımızın sorunlarına yerinde çözüm ürettik.
— Her mahallemize modern muhtarlık binaları kurduk.
— Sağlık hizmetlerine çok önem verdik. Hizmete sokulan Semt Poliklinikleri sayesinde ilçe halkı daha hızlı sağlık hizmetlerine kavuştu.
— Halkımızın daha güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmesi için Sabit Pazar Yerleri kurduk. — Eğitime desteği geleceğe destek olarak gördük. Bölgemizde ki bir çok okulumuzun bakım ve onarımını üstlendik. Yeni okulların yapılması için arazi tahsisi yaptık, işadamları mızı teşvik ederek yeni okul yapımlarını gerçekleştirdik.
— Spor tesislerine önem verdik. İlçemizde spor dallarında gençlerimiz bir çok başarılara imza attı, ödüller aldı.
— Modern taksi ve minibüs durakları yaptık.
— Trafiğe kapalı caddeler projesi kapsamında binaların dış cepheleri boyandı. Yağmursuyu kanalları yapıldı. Caddelerin altyapıları rehabilite edildi. İlçenin çehresi değişti.
— Hanımlarımıza yönelik kurslar açtık. Hanımlarımız bu kurslarda el becerilerini geliştirerek, sosyal yaşama katılımı sağladı ve ev bütçelerine katkıda bulundu.
— Özürlülerimize daha güzel ve kaliteli bir yaşam sağlamak için ne gerekiyorsa yaptık.
— Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği; ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, aşevi, gıda yardımı, kömür yardımı, eğitim yardımı, cenaze yardımı, özürlülere yönelik yardımlar ve evde sosyal destek hizmetleri verdik.
— Gaziosmanpaşa’yı yatırımcıların cazibe merkezi haline getirdik. TEM otoyolu yanındaki arazilerde iş ve alışveriş merkezleri inşaatları hızla devam ediyor.
— Kat otoparkları yaptık.
— Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıktığımız 200 bina yeşil alan olarak düzenlendi. Ayrıca her karış boş alanımızı yeşillendirerek halkımızın hizmetine sunduk..

YENİ DÖNEMDE GOP'DA NELER OLACAK? Haberin devamında... 

[PAGE]


YENİ DÖNEMDE GOP'DA NELER OLACAK?
Daha çok anlatacaktı belki ama ‘başkan, dur’ dedim.. ‘Peki ya bundan sonra ki hedeflerin ne?’
—Bundan sonra daha kolay, dedi. Çünkü, Arnavutköy ve Sultangazi ilçelerinin kurulması nüfusumuzu 475 bine indirdi. GOP olarak kalan bölgelerde aslında sorunlar hemen hemen tamamlanmış durumda. Bundan sonra ki hedefimiz daha çok kültürel ve sosyal hizmetlere yönelik olacak. Gençlerimize yönelik projelere öncelik vereceğiz..
Araya girdim yine..
- Sanki seçimi kazanmış gibi konuşuyorsunuz..
- Yaptığımız hizmetleri değerlendirecek olan vatandaşımızın yeniden bana oy vermesini bekliyorum.
- Sizi en çok hangi partinin adayı zorlar..
— AK Parti yine birinci parti olarak çıkar.. CHP rakibimiz olur.. Hatta bana şöyle diyorlar.. ‘Bu partilerin adaylarını sen mi belirledin” diye. Çekindiğim hiçbir aday yok.. Hepsine fark atarım..
- Geçen seçimde aldığın oy oranı..
— Yüzde 50.50.
— Bu seçimde ne bekliyorsun.
- Yüzde 60..
— Neye dayanarak söylüyorsun bunu.
— Burada bilgi işleme çok önem verdim. Her hafta bölgemde araştırmalar yapıyorum. Her sonuçta alacağım oy oranları artarak yükseliyor. Halkın bana güveni tam. Yine beni seçecekler..
Kendinden emin.. Hiçbir tereddüdü yok.
- Gel dedi, bir şey görmeni istiyorum..
Makam odasının pencerelerini açtı. Gaziosmanpaşa caddelerinde trafik hızla akıyordu. Meydanda yapılan yeni çevre düzeni göze çok hoş geliyordu. İnsanların rahat dolaşacağı, oturup dinleneceği bir alan haline gelmişti.. Gaziosmanpaşa ve Eyüp’ün evleri üzerinden Haliç bir tablo gibi karşımızdaydı. Deniz manzarası Haliç’ten başlayarak Galata köprüsüne, boğaza ve ta Adalar’a kadar uzanıyordu..
Bana döndü..
5 yıl önceki görüntüler var mı?
***
Benden diğer siyasi parti adaylarına uyarı..
Erhan Erol, Gaziosmanpaşa’da bu yerel seçimde %60 oy alacağına kesin gözüyle bakıyor.. Sizlerde hedeflerinizi ona göre hesaplayın..