BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Domain Satışına Başlıyor

Arama motoru, sosyal ağ ve web teknolojileri derken, Google şimdi de domain satışına başlıyor.

Abone ol

Google Domains ismindeki yeni serviste, küçük ve orta boy firmalar arzuladıkları ve ihtiyaçları olan web adreslerini bulabilecekler.

 Servis şu anda Beta testlerine devam ediyor ve sadece davet ile kullanılabiliyor. Google Domains servisinde sadece yeni adres almakla kalmıyor, başka bir yerde kayıtlı adreslerinizi de Google’a aktarabiliyorsunuz.

Google böylece bir zamanlar ortaklık yaptığı GoDaddy gibi web alan adı sağlayan firmalarla rakip haline geliyor. GoDaddy yarışta epey önde gidiyor doğal olarak, şu ana kadar 57 milyon domain ismi satışı gerçekleşmiş. FakatGoogle bu alanda epey zorlayıcı olacak, henüz tarifeler açıklanmadı ama web adresi başına yıllık 12 Dolar gibi bir fiyat uygulaması bekleniyor.

Google’ın burada çok önemli bir farkı var. Google Domains servisi ile sadece web domain satmayacak, firmaları kendi bünyesindeki diğer hizmetlere de entegre edebilecek. Google’dan web adresi alan bir firma hosting hizmetleri de alacak, Google Apps, Google for Business ve Gmail servislerinden de entegre şekilde yararlanabilecek. Böylece tek elden alacakları hizmetlerle web üzerindeki işleri çok kolaylaşacak.

Google’ın domain satışı konusunda düğmeye ne zaman basacağı henüz bilinmezken Google’ın son dönemde sunduğu yepyeni bir teknoloji olan Google Gesture ile tanışmak için tıklayın.