BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

Gomez'in golleri Hollanda'yı ateşe attı

Almanya Hollanda'yı 2-1 yenerek çeyrek final yolunda kritik bir adım atarken, iki maçı da puansız kapatan Hollanda ise elenmenin eşiğinde.

Abone ol

Euro 2012'de Mario Gomez'in ilk yarıda attığı iki golle ezeli rakibi Hollanda'yı 2-1 mağlup eden Almanya çeyrek final yolunda önemli bir engeli aştı.

Turnuvada şu ana kadar oynadığı iki maçtan puansız ayrılan Hollanda'nın ise Portekiz karşısında galibiyet alması yetmeyecek. Portakallar, Almanya'nın Danimarka'yı yenmesini beklemek zorunda.

Almanya ile Hollanda arasındaki maçın ilk yarısında farkı golcüler belirledi.

Hollanda'nın golcüsü Robin van Persie, Danimarka maçında başlayan gol kaçırma zincirine bir halka da maçın hemen başında ekledi.

Joris Mathijsen'in uzun topunu ceza sahasında önünde bulan Hollandalı yıldız, elverişli durumdayken vole vurmak yerine plaseyi tercih edince top Manuel Neuer'in kucağında kaldı.

Almanlar ise, bu atağa Mesut Özil'in direkten dönüp kalecinin kucağına düşen volesiyle yanıt verdi.

Temposu çok yüksek olmayan, her iki takımın da kontrollü oynamayı tercih ettikleri maçta Mario Gomez gol yollarındaki ustalığını göstererek farkı yaratan isim oldu.

Bastian Schweinsteiger ceza yayı üzerinden Gomez'e uzattı pası; Alman forvet sırtı kaleye dönükken aldı topu önüne, kendi çevresinde bir yarım dönüşle kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu Hollanda ağlarına bıraktı.

Golden sonra da topa daha çok sahip olan taraf yine Hollanda, daha verimli oynayan, sıklıkla Hollanda kalesine doğru dikine paslarla giden Almanlardı.

'Bayern Münih üçlüsü' devrede

Tehlike ise bir duran topla yaratıldı.Mesut Özil, serbest vuruşu altı pasın üzerine gönderdi, markaj altında olmayan Holger Badstuber ise kafa vuruşunu Maarten Stekelenburg'un üzerine vurunca takımını bir golden etti.

Ancak gol gecikmedi. 38. dakikada Bayern Münih üçlüsü devredeydi yine. Gomez, Müller'e pasını aktardı, Müller de Bastian Schweinsteiger'e; o da yeniden Gomez'e, Gomez de hafif çaprazda olmasına rağmen Hollanda kalesine.

İkinci yarıya Huntelaar ve van der Vaart değişiklikleriyle başlayan Hollanda topu bu kez daha fazla kontrol edebilen ve sahaya daha hakim bir görüntü sergiledi.

İkinci yarının hemen başında şutu Neuer tarafından sağ alt köşeden çıkarılan van Persie, 20 dakika sonra, 73. dakikada Alman ceza sahası önünde topu kontrol edip güzel bir dönüşle savunmayı devredışı bıraktı ve bu kez kalecinin soluna vurdu.

Bu gol Hollanda'nın daha baskılı bir oyun için ivme yakalamasını sağladı, ancak beraberlik çabaları sonuç vermeyince Almanlar iki maçtan iki galibiyetle grupta liderliğini pekiştirdi.

Hollanda ise, favori olarak geldiği turnuvada çeyrek finale kalabilmek için bir yandan Portekiz'i yenmeye çalışırken, diğer yandan da bir kulağı Almanya-Danimarka maçında olacak, kalpleri de Almanya'nın galibiyeti için çarpacak.