BIST 9.900
DOLAR 34,08
EURO 38,16
ALTIN 2.871,06
HABER /  GÜNCEL

Göksu'nun emekliliğine jet onay

İşadamı Halis Toprak'ın aldığı biletle İngiltere'ye giden ve son model arabayla karşılanan İzmir Valisi Göksu'nun emeklilik dilekçesi onaylandı.

Abone ol

Hürriyet gezetesinin ortaya çıkardığı olaylı Londra gezisinin ardından, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun verdiği emeklilik dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'nca dün akşam saatlerinde onaylandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne veda ziyareti yapan Vali Göksu, yaşamını Ankara’da sürdüreceğini belirtirken, “Burası Türkiye. Yarın ne olacağımız belli olmaz. İnşallah bir şekilde maça devam edeceğim” dedi.

HERKES "GİTME KAL" DEDİ
Emeklilik kararından sonra halkın kendisine sahip çıktığını ileri süren Vali Yusuf Ziya Göksu, “Son günlerde İzmirlilerin valisine nasıl sahip çıktığını görmek isteyenler gördü. Herkes ya telefonla ya da ziyaretime gelerek ‘Gitme, kal’ dedi. Ancak benim o manşetlerle yaşamam mümkün değildi. Dilekçemi verdikten sonra takibini ısrarla yaptım. Dün akşam saatlerinde de onaylandığını gördüm. Artık aranızda emekli bir vali olarak bulunuyorum” dedi.

Emeklilik dilekçesini verirken, kimsenin baskısı altında kalmadığını anlatan Vali Göksu, “Artık dönmem mümkün değil. Dilekçeyi de kimseden emir almadan verdim. Dilekçeyi imzaladıktan sonra eşime haber verdim. Ama artık eskisinden daha güçlüyüm. Hiçbir şey kaybetmedim. Tam İzmir’de takım oyunu oynamaya başlamıştık, böyle bir olay oldu” diye konuştu.

Gazetelerde emekliliği konusunda çıkan haberlerin kendisini çok üzdüğünü dile getiren Vali Göksu, bütün yasal haklarını arayacağını da sözlerine ekledi.

YENİ ADRES ANKARA ÜMİTKÖY

Gazetecilerin yaşamının bundan sonraki dönemini nasıl geçireceğine ilişkin sorularını yanıtlayan Göksu, “Tam daha adresini bilemiyorum Ankara Ümitköy’de, Bilses Kalender Sitesi’nde dört yıl önce aldığım bir evim var, bu evde oturacağım. İsteyen gelebilir, beklerim. Hatta isterse bazı yayın organları onu da araştırsınlar, ödeme belgeleri evde duruyor. İki oğlum var, onlar da Bahçelievler’de oturacak. Artık o eve sığmıyoruz. Allah sağlıkla oturmayı nasip etsin” dedi.

DÜDÜK ÇALDI "HALF TIME" OLDU

Vali Göksu, politikaya atılıp atılmayacağı yönündeki soruları ise, “Bunu ben Isparta Valiliği’nden merkeze giderken de söylemiştim. Hakemler düdük çaldılar ‘half time’ oldu. O zaman farklı hakemler vardı ‘Maça çok kısa süre sonra yeniden çıkacağız’ demiştim. O zamanki half time 4 yıl sürdü, sonra Denizli Valisi oldum, bana düdük çalan hakemlerle çok birlikte oldum. Türkiye'de ne olacağımız belli değil, şimdiden kestirmem de mümkün değil, inşallah başka kulvarlarda bir sivil toplum örgütü, dernek olur, söylemem mümkün değil. Zaman ne gösterecek bilemem, ancak maça yeniden devam edeceğim” diye yanıtladı.

EMEKLİLİK 16 TEMMUZ'DA

Emekliliği 16 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’ya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yaka iğnesini hediye eden cemiyet başkanı Erol Akıncılar ise Vali Göksu’nun her zaman toplumdan bir adım önde olduğunu, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve halkla sürekli diyalog içinde olduğunu ifade etti.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu da yaptığı yazılı açıklamada Vali Göksu'nun kararını saygı ile karşıladıkları belirtti. Açıklamada, “Sözkonusu kişisel karar, örnek ve çağdaş bir davranış olarak tarihteki yerini alacak, ülkemizde etik değerlerin ve bu yönde davranış kültürünün gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır” dendi.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr