Başkan Melih Gökçek, CNN'den sonra şimdi de Almanya'yı Gezi Parkı olayları için uyardı.
Abone olGezi Parkı eylemlerinde taraflı yayın yapan CNN’e twitter’dan başlattığı kampanyalarla tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in hedefinde bu kez Almanya vardı.
Türkiye genelinde provokatörlerin başrolünü üstlendiği Gezi Parkı eylemleri, uluslararası basında geniş yer bulmuştu.
Bazı kanallar objektif yayın yaparken, CNN International'a başta olmak üzere bazı yayın kanalları Türkiye üzerinde yapılmaya çalışılan kirli senaryolara çanak tuttu.
CNN 'in yalan haberlerini twitter ve katıldığı televizyon programlarında deşifre eden Melih Gökçek, “stoplyingCNN' (CNN yalanlarını durdur) başlığı altında hashtag kampanyası başlatmıştı.
CNN 'e tepki amaçlı açılan bu hashtag kısa sürede duyarlı vatandaşlar tarafından ilgi görmüş ve uzun süre twitter 'da en çok konuşulan konularında başında yer almıştı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'dan bu kez Almanya 'yı uyardı.
Gökçek, twitter 'dan başlattığı kampanyanın hashtagını #bleibfreundedeutschland (Dost kal Almanya) olarak belirledi ve takipçilerine birinci sıraya çıkarması çağrısında bulundu.
ALMANYA İLE İPLER NEDEN GERİLDİ?
Türkiye'de polisin Gezi eylemlerine yönelik müdahalesi sadece ülke içinde değil, ülke dışında da tepki toplamış, Ankara ile Berlin arasında da gerilime neden olmuştu.
Merkel, geçen hafta Pazartesi günü hükümetin göstericilere yönelik yaklaşımı eleştirerek, polisin müdahalelerinin ''çok fazla sert'' olduğunu söylemiş, Hollanda'yla birlikte Türkiye ile AB müzakerelerinde açılması beklenen 'Bölgesel Politikalar' başlığıyla ilgili müzakeleri engellemişti.
AB Başmüzakerecisi, Devlet Bakanı Egemen Bağış ise, Merkel'in sözlerini 'iç siyaset malzemesi aramak' olarak değerlendirmiş, ''Daha evvel bu malzemeyi (Türkiye'yi) kullanmaya kalkan Sarkozy'nin (seçim kaybeden eski Fransa Cumhurbaşkanı) başına ne geldiğini Sayın Merkel de eğer yakından takip eder, bir kez daha gözden geçirirse, Türkiye ile uğraşanların sonunun pek hayırlı olmadığını kendisi de görür'' demişti.
Almanya, hükümetin tavrının ''iç siyaset kaygılarına'' bağlanmasına tepki göstermiş, Berlin'deki büyükelçiliği dışişleri bakanlığına çağırmıştı.