BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek Mamak'da vatandaşları dinledi

Melih Gökçek`in Mamak`la ilgili projelerini dinleyerek ona taleplerini ilettiler.

Abone ol

Mamaklı genç müteahhitler, Mamak`ta düzenledikleri kahvaltılı toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in Mamak`la ilgili projelerini dinleyerek ona taleplerini ilettiler.

Başkan Gökçek, Mamaklı genç müteahhitlere, yapılan çalışmalarla Mamak`ın eski Mamak olmaktan çıkarak büyük bir gelişme gösterdiğini, önümüzdeki dönemde uygulanacak projelerle çok daha farklı olacağını belirtti.

Mamak Çöplüğünün rehabilite edilerek bölgede önemli bir sorunun çözümlendiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, burada başlayan elektrik üretimi, yeşillendirme çalışmaları ve devreye giren sera ile çöplüğün bölgenin `yüz akı` haline geldiğini söyledi.
Çöplük alanındaki gelişme sonucu çevrede modern binaların inşa edilmeye başladığını hatırlatan Başkan Gökçek, bu alanı önümüzdeki 5 yıl içerisinde Ankara`nın en yeşil alanlarından biri haline getireceklerini ifade etti.

Mamak bölgesinde eski Bayındır Barajı`nı düzenleyerek Mamaklılara Mavi Göl olarak sundukları rekreasyon alanın vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Gökçek, Cumartesi ve Pazar günleri 30 bin civarında Ankaralının Mavi Gölü ziyaret ettiğini belirtti.
Mamak için önemli olan Samsun Yolu`nu 2 şerit geliş, 2 şerit gidişten, genişleterek 4`er şeride çıkardıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, trafiğin transit olarak akmasının sağladığını söyledi.

Yeni Mamak Projesi ile bölgeye farklı bir kimlik kazandıracaklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, bu projenin CHP ve bazı meslek odalarınca açılan mahkemeler sonucu alınan yürütmeyi durdurma kararları ile geciktirildiğini, fakat bu konuda önemli mesafe aşarak bu hafta sonunda Yeni Mamak Projesi kapsamında ilk temelin atma aşamasına geldiklerini söyledi.

Bu proje ile bölgenin önemli rant kazanacağına dikkat çeken Başkan Gökçek, Doğu Kent ile ilgili Proje ile ilgili açılan ihaleye talep gelmediğini söyleyerek, genç müteahhitleri ihaleye davet etti. Başkan Gökçek, `Doğu Kent ile ilgili siz talepte bulunun hemen ihale açalım ve birlikte Mamak`ı ayağa kaldıralım` diyerek genç müteahhitlere çağrıda bulundu.