BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.446,70
HABER /  POLİTİKA

Gökçek, Eryılmaz tartışması ateşlendi

Melih Gökçek ile Eryılmaz arasındaki tartışma ateşlendi. Gökçek, Eryılmaz için neler söyledi?

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz arasındaki belediyecilik tartışması sürüyor.

Başkan Eryılmaz, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Gökçek'i icraatlarından dolayı sert bir dille eleştirmişti. Gökçek de Eryılmaz'a cevabını geciktirmeyerek, "Çankaya ilçesini öldürüyor" dedi.

GÖKÇEK: ÖLDÜRÜRÜM

Eryılmaz, Başkan Gökçek'in belediyecilikte yokken kendisinin 1980 yılında Ankara Belediyesi'nde Sağlık Daire Başkanı olduğunu da söyleyerek Gökçek'i hedef almıştı. Gökçek, Türkiye'de bulunan tüm doktorlara saygısının olduğunu belirterek, "Ben yıllardır belediyecilikten geldim. Doktorluktan hiç anlamam, bir hastaya apandisit ameliyatını yapamam. Eğer hastaya ameliyat yapmaya kalksam hastayı öldürürüm. Belediyecilikten anlamayan başkan da şehri öldürür. Herkes bildiği işle uğraşması gerekiyor" diye konuştu.

JET YANIT

Gökçek'in bu son açıklamasına jet yanıt ise yine Eryılmaz'dan geldi. Başkan Eryılmaz, Başkan Gökçek'e saygısı olduğunu belirterek, "Galiba Melih Başkan benim mesleğimi karıştırdı. Ben doktor değil bilim adamıyım. Yine tekrarlıyorum. Ben 9 Eylül 1980 tarihinde Ankara Belediyesi'nde Sağlık Daire Başkanı idim. Ama Sayın Gökçek insanların meslekleriyle dalga geçiyor" şeklinde konuştu.