Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde hayvancılık işi yaparak geçimini sağlayan göçerlerin büyük bir kısmı okuma yazma bilmiyor.
Abone olCeylanpınar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) kurulmadan önce Ceylanpınar ilçesi kırsalına yerleşerek hayvancılık ile uğraşan göçerler, Ceylanpınar TİGEM kurulduktan sonra işgalci olarak nitelendirildikten sonra birçok hizmetten yoksun bırakıldılar.
Göçerlerin en büyük sorunlarının başında elektrik, su, yol, iletişim, eğitim ve sağlık gelmektedir.
Göçerlerin yaklaşık yüzde 90 okuma yazma bilmedikleri için birçok zorlukla karşılaşmaktalar. Yaşadıkları ortamın hijyenden çok uzak olması beraberinde birçok hastalığı getirmektedir.
Göçerler "Bizler, bu ülkenin evlatlarıyız. Çocuklarımızın tamamına yakını okuma yazma bilmiyor. Birçoğu hayatlarında televizyon bile görmemiş. İçme suyumuzu 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karatepe köyünden traktörün arkasına bağladığımız tankerle getirmekteyiz.
Medeniyetten kopuk bir şekilde orta çağı andıran bir hayat
sürdürmekteyiz. Bizleri soran eden yok. Hiç kimse sorunlarımızla ilgilenmiyor. İşin en ilginç yanı çocuklar Atatürk'ü tanımıyorlar. Çünkü okuma yazma bilmiyorlar. Bizler cahil kaldık, bari çocuklarımız kalmasın, bizlerde bu ülkenin evlatlarıyız. Çağdaş bir yaşam bizim de hakkımız" dediler.
Göçerler, sadece seçimlerde oy istemeye gelen siyasetçiler tarafından hatırlandıklarını belirterek, "Ancak seçimden seçime gelip bizi soruyorlar. Biz sadece seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz" diye konuştular.