BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SAĞLIK

Göbek attırıyor!

3 evreden oluşuyor. İlk evrede göbek erirken, 2. evrede kilo veriliyor. 3. evrede ise ömür boyu sağlık...

Abone ol Yağlar tarih oluyor
Amerikalı uzmanların geliştirdiği South Beach Diyeti'nde, karbonhidrat kademeli olarak veriliyor. Diyetin ilk aşamasında, göbek çevresindeki fazla yağlar tarih oluyor. Bu diyette basit karbonhidratlar olan beyaz şeker, un bu diyette kesinlikle kullanılmıyor. Karmaşık karbonhidratlar dediğimiz kepekli ekmek, lifli gıdalar, rafine olmamış yiyecekler, yüksek lifli yiyecekler, esmer şeker gibi besinlere izin verir.

KALBİ KORUYOR
SOUTH Beach Diyeti'ni uygulayan ünlüler arasında Jessica Simpson ve Bill Clinton bulunuyor. Özellikle Amerikalı yıldız Jessica Simpson, bu diyet sayesinde 2 haftada 8 kilo verdiğini söylüyor. South Beach Diyeti, yüksek yağ ve protein ağırlıklı besinleri tavsiye ederek, kalbinizin yıpranmasına neden olan diyetlerden oldukça farklı.

HER BESİN ALINIYOR
BU diyette yağların da karbonhidratların da sağlıklı olanlarının seçilmesi şart. Böylece vücudunuza, şekeri yağa daha yavaş çevirmeyi öğretiyorsunuz. Üstelik ihtiyacınız olan tüm gıdaları da alıyorsunuz. Yaklaşık 2-6 hafta arasında süren programda ideal kilonuza kolaylıkla ulaşacaksınız. Ayrıca, vücudunuz bu sayede artık durup dururken tatlı yemek istemeyecek.

NE KADAR SÜRÜYOR?
DİYETİN 2 haftalık 1. bölümünde meyve ve ekmek bir süre yasak. İkinci evrede, ekmek ve çikolata bile serbest. İdeal kiloya ulaşana kadar devam edeceğiniz bu evreden sonra ömür boyu sürecek 3. bölüm geliyor.