BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gladionun galası hüzünlü geçti

Kurtlar Vadisi Gladio filminin galası dün akşam Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Abone ol

Bir dönem Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosunu yazan gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin vefat haberi ise galaya damgasını vurdu. Geceye tam kadro katılan Kurtlar Vadisi ekibi, Mete'nin ölümünden duydukları üzüntüyü davetlilerle paylaştı.

Başta Pana Film ekibi ve filmin oyuncuları olmak üzere, galaya sinema ve medya dünyasından yüzlerce kişi katıldı. Çekimleri 21 Haziran'da İstanbul'da başlayan ve ağustos ayının sonunda Antalya'da tamamlanan filmin yönetmenliğini Sadullah Şentürk yapıyor.

 NE DEDİLER?

Bahadır Özdener: Bize ve ekibimize sadece senaryolarıyla değil insanlığıyla da çok şey öğretti. O bizim için çok önemliydi. İnanılmaz üzgünüz.

Necati Şaşmaz: Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. Kurtlar Vadisi Gladio'yu birlikte izlemeyi çok isterdik. Eminim bu filmi izleyince çok beğenecekti.

İskender Pala: Yeri doldurulamayacak değerli sanatçı ve edebiyatçılarımızdan biri olarak kaybı, Türk milletinin kaybıdır.

Mahir Kaynak: Son derece vatansever ve ülkesine karşı namuslu bir biçimde yaşayan, çıkar peşine düşmeyen, dürüst bir insandı.

Beşir Ayvazoğlu: Ömer Lütfi Mete, başka alanlarda da başarılı olmuş bir isimdi. Türk basını ve Türk sinemasının büyük bir kayıp verdiği düşüncesindeyim.

Emin Olcay: Haberi alınca adeta yıkıldım. Benim de Kurtlar Vadisi'ndeki diyaloglarımı o yazıyordu. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.

Hasan Kaçan: Şu an Kurtlar Vadisi diye bir dizi varsa bu Ömer abinin sayesindedir. Onun açtığı yolda bu dizi ve senaryo çalışmaları devam edecektir.

Musa Uzunlar'ın başrolde oynadığı filmin senaryosu, Kurtlar Vadisi dizisinin de senaryosunu yazan Raci Şaşmaz, Cüneyt Aysan ve Bahadır Özdener'e ait. Kurtlar Vadisi Gladio yarından itibaren Özen Film dağıtımıyla 310 kopya ile 600 salonda vizyona girecek.

Filmi Avrupa'da bugün 19 salonda 87 kopya ile izleyici ile buluşacak.

Film, bir derin devlet ajanının yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşmasının hikâyesini anlatıyor.

İskender Büyük karakterinin hayat hikâyesi ekseninde, 90'lı yılların başından bugüne, Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarına ışık tutan filmde, Musa Uzunlar ile birlikte Tuğrul Çetiner, Ayfer Dönmez, Sinan Pekinton, Sezai Aydın gibi oyuncular rol alıyor.