BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Gizli oturuma olağanüstü önemler

TBMM Irak gündemiyle gizli oturuma başlarken Meclism içinde olağanüstü önlemler alındı.

Abone ol

Irak'taki son gelişmeler konusundaki genel görüşme önergesi, TBMM Genel Kurulunun kapalı oturumunda ele alınıyor.

Kapalı oturumda yapılacak genel görüşmede, hükümet adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşacak, AK Parti grubunun görüşlerini ise Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan açıklayacak.

CHP ADINA BAYKAL ANAP ADINA MUMCU KONUŞACAK

CHP grubunun görüşlerini Genel Başkan Deniz Baykal, ANAVATAN grubunun görüşlerini Genel Başkan Erkan Mumcu dile getirecek. AK Parti'den önerge sahibi olarak Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP'den ise Şükrü Elekdağ konuşacak.

GİZLİ OTURUM İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

TBMM İçtüzüğü gereği, salona, bakan ve milletvekilleri dışında kimse alınmazken, Genel Kurul Salonu çevresinde bulunan kulisler, koridorlar, basın merkezinde, salon bitişiğindeki bürolar boşaltıldı.

Kulislerin çevresi kırmızı şeritle çevrilirken, kulislerin dışında yer alan koltuklar da kaldırıldı.

Salonda cep telefonlarının çekmemesi için sistem kuruldu, dinlemeleri önlemek amacıyla Genel Kurul çevresinde güvenlik araması yapıldı.

DEVLET SIRRI SAYILACAK

 
TBMM Genel Kurulu, bugünkü görüşmelerle, Irak konusunda son 4 yılda 5. kapalı oturumunu gerçekleştiriyor. Genel Kurulda yeminli stenograflar tutanakları tutabilecek. Kapalı oturum hakkındaki görüşmeler hakkında açıklama yapılamayacak, bunlar, devlet sırrı olarak saklanacak.

10 YIL BOYUNCA AÇIKLANAMAYACAK

Tutanak özetiyle birlikte, tutanak, bir zarfa konularak, katip üyelerce mumla mühürlenip, Meclis arşivine teslim edilecek. Kapalı oturum tutanakları, 10 yıl geçtikten sonra yayımlanabiliyor.

SON BİR HATIRLATMA

Meclis tutanaklarının açıklanabilmesi için tek yol yine Meclis'ten karar çıkması gerekiyor.