BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,05
ALTIN 2.833,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gevaş'ta büyük bir faciadan dönüldü

Gevaş'ta düzenlenen roketatarlı ve silahlı saldırıda Emniyet Müdürlüğü binasına isabet eden roketatar mermisinin patlamaması faciayı önledi.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yakınındaki polis lojmanlarına, gece saatlerinde roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Polislerin anında karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne isabet eden roketatar mermisi patlamadı.

Saldırının ardından gecenin karanlığından yararlanarak kaçan saldırganların yakalanması için Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert öncülüğünde bölgede geniş çaplı operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi ekipleri ve Jandarma Komando birlikleri, saldırganların kaçtığı yönleri çembere aldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan ilk incelemeye göre saldırının 6 kişi olduğu tahmin edilen bir grup tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, olay yerinde Kalaşnikof marka uzun namlulu piyade tüfeğine ait çok sayıda mermi kovanı ile biri Emniyet Müdürlüğüne isabet eden 2 adet patlamamış roketatar mermisi bulunduğunu kaydetti.

Roketatar mermilerinin patlamamasının faciayı önlediğini bildiren yetkililer, saldırganların yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini açıkladı.