BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Geretsten eski dosta gözdağı

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, kazanmak zorunda olduklarını açıkladı

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın yapacakları PSV Eindhoven maçını kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Gerets, maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da, Bordeaux karşısında 2 puan kaybettiklerini hatırlatan Gerets, "Şimdi burada eski dostları görmek mutluluk verici, ama önce maçı kazanmak zorundayız. Maçtan sonra onlarla yine görüşürüz" dedi.

Rakip takımın teknik direktörü Koeman ile birlikte Galatasaray'a karşı forma giydiklerinin hatırlatılması üzerine Gerets, "O zaman neredeyse kupada saf dışı kalacaktık. Bunu şimdi biz, yarınki maçta yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Ronald Koeman ile beraber sahada oyuncu olarak birlikte mücadele ettiklerini dile getiren Gerets, şunları söyledi:

"O zaman dörtlü defans oynuyorduk, ama üçlü defansa döndük. O zaman hep defansı bırakıp ileri gidiyordu. Kendi mevkiinde gördüğüm en kaliteli oyunculardan biridir. O dönemde birçok kupa ve şampiyonluk kazandık. Koeman'ın antrenör olacağı belli oluyordu. Zaten o dönemde bütün iyi oyuncular şimdi antrenör olarak görev yapıyor."

Gerets, bir soruya karşılık "Ne olursa olsun, gelecekte, geçen sezon rekor kırarak 83 puanla ve hangi şartlarla şampiyon olduğumuzu, 80 yaşına gelinceye kadar unutmayacağım ve şarap içip puro yakarak bu özel şampiyonluğu hatırlayacağım" yanıtını verdi.

Ligde Ankaragücü karşısında alınan beraberliğin analizini yaptıklarını vurgulayan Gerets, "Şimdi sadece PSV maçına hazırız. Çünkü Şampiyonlar Ligi maçının değeri her zaman farklıdır" dedi.

Rakiplerini son maçında ilk kez canlı olarak izlediğini anlatan Gerets, savunmada iyi oyunculara sahip ve forvette çok tehlikeli bir oyuncu olan Koneli kadrosuyla PSV'nin, ilk yarıda kötü oynamasına karşın maçı çevirip kazanmasını bildiğini söyledi.

Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş, profesyonel futbolcular olarak birçok teknik adamla çalıştıklarını, herkesin görevini yapması durumunda hiçbir sorun olmayacağını söyledi.

Hasan, 2002 Dünya Kupası finallerinden sonra çok teklifler aldığını ifade ederek, "Bundan sonra idealimde Avrupa var, yine gerçekleştirmeye çalışacağım. Dünya Kupası'ndan sonra gidemediğim için çok üzgünüm, ama bundan sonra gitmeye çalışacağım" diye konuştu.