BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Gerets ile Dauma not

Daum mu Gerets mi? Hangisi daha iyi? Geçtiğimiz hafta yapılan maçlar bize biraz ipucu verdi gibi..

Abone ol

Christoph Daum mu Eric Gerets mi. Hangi hoca daha iyi? Bu göreceli sorunun cevabı elbette farklı olacaktır. Ancak hafta sonu oynanan maç Gerets'in hanesine yazılan kötü bir not olarak kaldı.

Fenerbahçe'nin altın tepsi içinde sunduğu puan ikramından sonra ezeli rakibini yakalama şansını elde eden Galatasaray Sivas'ta sahada gezindi durdu.

Ferhat dışında neredeyse pozisyonu olmayan Galatasaray'da oyuncular tel tel dökülürken özellikle İliç ve Heinz saç baş yoldurttu. Tribünlerin gördüğü bu durumu Gerets görmedi. Oyunu açabilecek veya saha içinde oyuncu kaydırmayı hiç denemedi. 81. dakika uyanan Belçikalı hoca Hakan Şükür ve Sabri'yi oyuna aldı. Ancak atı alan Üsküdar'ı geçmişti. Kalan dakikalar yetmedi ve Cimbom bir fırsatı daha Gerets'in yalnış hamleleri yüzünden kaybetmiş oldu.

Fenerbahçe'nin hocası Daum ne yaptı? Öncelikle Daum'un kulübesi daha dar bir kadroya sahip. Tuncay ve Appiah gibi iki önemli oyuncusunu çıkardı. Tuncay'ın yerine 46. dakikada Mehmet Yozgatlı'yı aldı. Appiah'ı oyundan alana kadar da orta sahanın soluna çekti. 77. dakikada çıkardığı Appiah'ın yerine de Semih'i oyuna soktu. Herkes bu değişiklikleri anlayamadı. Birçokları Daum'un intiha ettiğini düşündü. Gol pozisyonuna girmekte sıkıntı çeken Fenerbahçe ikince yarıda bol gol şansı yakaladı.

Sonuçta sarı lacivertliler 2-1 yenildi ama oyunu rakip sahaya yıkmayı bildi. Daha önce kazandığı maçlarda eleştirilen Fenerbahçe bu kez yenilmesine rağmen Galatasaray'a oranla daha derli toplu gözüktü. Daum hamlesini erken yaparken riski göz önüne alırken Gerets son 9 dakika kala oyuncu değişikliklerine gitti.

İnterhethaber/Oktay Sağlam