BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,11
ALTIN 2.879,89
HABER /  GÜNCEL

Gerets, Hakan'ı oynatır mı?

Hakan Şükür, son zamanlarda tartışmalarla gündeme geliyor. Hakan'ın önünde büyük bir engel var! Gerets'in gençlere önem vermesi, Kral'a kulübe yolunu açıyor..

Abone ol

Hakan Şükür Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük golcülerin başında gelen önemli bir futbolcu. 1971 doğumlu yıldız oyuncu Eylül ayında 35 yaşından gün almaya başlayacak. Geçen senenin belki de en çok tartışılan oyuncusu olan Şükür bu sezon da büyük tartışmalar yaratmaya aday.

Geçen sezona Hakan Şükür'ün milli takıma alınmaması hadisesiyle başlayan spor basını, daha sonraki dönemde bunu Ersun Yanal'ın her başarısız icraatı sonrası koz olarak kullanmıştı. Hakan ise aynı dönemde önce Ümit Karan, daha sonra Bülent Korkmaz ile yaşadığı tartışmalar ile spor gündeminin ön sıralarını kimselere bırakmazken, sezon sonunda Hakan Şükür'ün golcülük yetenekleri tartışmaya açılmıştı. Özellikle sezon boyunca sadece 2 kafa golü atan ve 3 asist yapan golcünün eski günlerinden uzak olduğu görüşünde pek çok kişi birleşirken, Şükür'ün adının bile Süper Lig için yeterli olacağı pek çok yorumcu tarafından dile getirildi. Son Gençlerbirliği maçında Hagi'ye gösterdiği tepki bile Hakan Şükür'ü sarsmazken, sonuçta Hagi şu anda Romanya'da kariyerini sürdürürken, Hakan ise Hollanda'da Galatasaray ile yeni sezona hazırlanıyor. Durum böyle olunca Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Eric Gerets'in Hakan'ı önümüzdeki sene kullanıp kullanmayacağı akıllarda bir soru işareti olarak yer alıyor.

Hakan Şükür yedek oturmayı sevmeyen bir golcü. Hatta milli takımdan bu nedenle çıkartıldığı da pek çok kişi tarafından söylenmekte. Galatasaray'da ise bu sezon bir golcü yoğunluğu var. Necati, Hasan Kabze, Ümit Karan ve Hakan Şükür. Acaba Gerets 35 yaşına basan Hakan Şükür'e, büyük potansiyele sahip bu gençlerin arasında formayı verecek mi? Veyahut hazırlık döneminin ardından Hakan Şükür'ü kızağa çekip bir dönem Ravanelli, Zola, Ferdinand, Sheringham gibi isimlerin yaptığı gibi ikinci yarılarda mı sahaya sürecek? Hakan Şükür önemli bir isim ve şu anda performansıyla olmasa da ismiyle Eric Gerets'in önünde yer alıyor. Gerets bakalım bu ilk ciddi sınavını nasıl verecek?

Kaynak : www.tnn.net