BIST 9.777
DOLAR 34,18
EURO 38,20
ALTIN 2.926,23
HABER /  GÜNCEL

Gerarda Rabia oldu

Bir Türk gencine aşık olan Hollandalı turist kız düzenlenen törenle Müslüman oldu

Abone ol

Tatil için geldiği Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir Türk gencine aşık olan Hollandalı turist, müftülükte düzenlenen törenle Müslüman oldu ve Rabia adını aldı.

2 yıl önce Alanya'ya tatile gelen ve Tuncay Yazgan adlı gençle tanışarak gence aşık olan 18 yaşındaki Hollandalı Gerarda Van Batenburg, bugün Müslüman oldu. Erkek arkadaşı Tuncay Yazgan ve ailesinin yaşantısından etkilenmesinden dolayı İslamiyet'i seçmeye karar verdiğini söyleyen Gerarda Van Batenburg'un, Alanya Müftülüğü'ne başvurusunun ardından tören düzenlendi.

Müftü Muhammet Gevher, genç kıza İslam Dini hakkında temel bilgileri verdikten sonra, Gerarda Van Batenburg Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu ve Rabia ismini aldı. Rabia, Recep ayının birinci gününün böyle bir olaya denk gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Müftü Gevher, Rabia'ya Kuran-i Kerim ve ilmihal kitabı hediye etti. İhtida belgesini alan Rabia, Müslüman olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Tuncay Yazgan ise, "Müslüman olmayı kendisi seçti. Kesinlikle ne benden, ne de ailem ve akrabalarımdan baskı gelmedi" dedi.