BIST 8.885
DOLAR 34,31
EURO 37,19
ALTIN 3.018,55
HABER /  SAĞLIK

Genel Cerrahi hangi hastalıklara bakar?

Genel Cerrahi hastalıklara bakar, Genel Cerrahi ne demek sorusu binlerce hasta tarafından merak edilir. Birçoğumuz hastalık şikayetine ile doktora gittiğimizde hangi bölüme hangi doktor bakar pek bilemeyiz. Özellikle Genel Cerrahi bölümü hep kafaları karıştırır. Genel Cerrahi bölümüne hangi hastalıklar girer işte liste...

Abone ol

Genel Cerrahi hangi hastalıklara bakar sorusu binlerce hastanın kafasını karıştırır. Genelde öksüründe ya da üşütünce gittiğimiz Genel Cerrahi bölümü aslında bilmediğiniz birçok hastalığı da kapsıyor. Peki Genel Cerrahi bölümü hangi hastalıklara bakar, hangi hastalık Genel Cerrahi bölümüne girer işte cevabı..

Genel Cerrahi branşı, söz konusu niteliğinden hareket ile son derece geniş bir kapsam içermekte ve yine buna dayalı olarak da sayısız tıp disiplini ile iş birliği yapmak sureti ile eş güdümlü olarak faaliyet göstermektedir. Genel anlamda, çeşit kanser türleri ve türevlerinin ikincil aşamaları altında yardım alınan Genel Cerrahi, ilgili hastalıkların tanı ve ameliyat ile sonraki aşamalarının planlanması hususunda; Patoloji, Gastroenteroloji, Medikal, Radyoloji, Girişimsel Radyoloji ve Radyasyon Onkolojisi gibi dallar ile de birlikte çalışmaktadır.

Bugün için Genel Cerrahi dâhilinde incelenmekte olan cerrahi alanları ise; meme cerrahisi, tiroid cerrahisi, yemek borusu cerrahisi, mide cerrahisi, hemoroid vb. hastalık türleri çevresinde görülen makat hastalıkları cerrahisi, ince ve kalın bağırsak cerrahisi, pankreas cerrahisi, karaciğer cerrahisi, safra kesesi cerrahisi ve diğer safra yollarına dair cerrahiler ile fıtık cerrahisi şeklinde sıralanabilmektedir.

İşte genel cerrahi alanına giren rahatsızlıklar:

– Apandisit
– Tiroid hastalıkları ve ameliyatları
– Memede ağrı
– Memede kollara doğru yayılan ağrı
– Memede sertlik hissi
– Memede ele gelen sertlik
– Karın bölgesinde şişlik buna bağlı ağrı
– Gangren,
– Basur,
– Hemoroid,
– Kıl dönmesi,
– Makat Çatlağı ve diğer makat hastalıkları
– İnce bağırsak,
– Kalın bağırsak,
– Karaciğer,
– Mide,
– Vucudda et beni veya yağ bezesi
– Siddetli karın ağrısı
– Büyük dışkı ile gelen kan
– Dönüşümlü olarak ishal ve kabızlık.
– Yağakarşı duyarlılık, bağırsak gazları ve karında doygunluk duygusu
– Sağkaburga altında baskı, sağ kürekkemiğine kadaryansıyan sırt ağrıları, sağ omuz bölgesinde gerginlikler.
– Göbek bölgesinde ağrı ve şişlik
 – Kasıkta ağrı ve şişlik
– Acil vakalar
– Travma ve kazada yaralanma
– Safra kesesi
– Pankreas
– Fistül
– Kistler
– Benler