BIST 10.086
DOLAR 35,30
EURO 36,70
ALTIN 2.989,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gençlik Parkı'nda ramazan nostaljisi

Geleneksel Ramazan eğlencelerinin ikinci günü de binlerce Başkentlinin buluşma noktası oldu.

Abone ol

Gençlik Parkı'nın dört bir tarafında oluşturulan geleneksel eğlenceler, alışveriş stantları ve konser alanları eski Ramazan günlerini aratmadı.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı Ramazan ayı geleneklerini, ay boyunca düzenlediği etkinliklerle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin bu nostalji dolu özlemlerini Gençlik Parkı'nda gideriyor.

Yaz günlerinde ışıl ışıl bir görüntüye sahip olan Başkent'te, Ramazan da ayrı bir güzel yaşanıyor. Rengarenk görüntüsü, dev havuzu ve muhteşem yeşilliğiyle Ankara'nın merkezinde kapılarını Başkentlilere açan Gençlik Parkı, bu kez geleneksel bir eğlenceye ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan eğlencelerinin dört bir tarafında yaşandığı Gençlik Parkı, binlerce Başkentliye Ramazan'ın ikinci gününde de unutulmaz bir eğlence yaşattı. 7'den 70'e her yaş grubuna hitap eden çeşitli etkinlikleriyle, Ramazan'ın eski birleştirici ve bütünleştirici geleneklerine ev sahipliği yapan Gençlik Parkı'nda müzik, eğlence, nostalji ve alışveriş keyfi Başkentlileri bir araya getirdi. Gündüz saatlerinde başlayan etkinlikler kapsamında Gençlik Parkı'nda çok sayıda ayakkabıcı, çantacı, tekstil, yöresel ürünler, geleneksel el sanatları ürünlerinin yer aldığı stantlar bu kez kapılarını Ramazan'ın ikinci günü için açtı. Akşam saatlerine kadar kimilerinin gölgeliklerde iftar saatini beklediği, kimilerinin alışveriş yaptığı Gençlik Parkı'ndaki hareket ise, top atışıyla Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırlarında binlerce Başkentliyi misafir etmesiyle başladı. Birbirinden güzel 4 çeşit yemek mönüsüyle misafirlerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, iftarın ardından da binlerce Başkentliye, muhteşem Gençlik Parkı eğlenceleriyle Ramazan nostaljisi yaşattı.

RAMAZAN AYINA YAKIŞIR EĞLENCE

Başkent'in merkezinde, tüm kenti büyüleyen görüntüsüyle Ramazan eğlencelerine ev sahipliği yapan Gençlik Parkı'nda hem eski Ankara akşamlarını hem de geleneksel Ramazan eğlencelerini yeniden yaşayan Başkentliler, oruçlarını Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu iftar çadırında açtılar. İftarın ardından park geneline dağılmış alışveriş stantlarını gezen büyükler ile kendileri için çeşitli oyuncaklarla bezenmiş panayırlarda eğlenen çocuklar, daha sonra da Temâşa Bahçesi'nde Karagöz-Hacivat, Aşuk-Maşuk, Orta Oyunu, kukla gösterisi ve Meddah gibi geleneksel temaşa sanatlarını izlediler. Ramazan ayının muhteşem maneviyatını Gençlik Parkı'nda yaşayan çocuklara yönelik bir diğer sürpriz ise eğlenceli sirk gösterisi oldu.

DEV HAVUZDA JETSKİ GÖSTERİSİ

Gençlik Parkı'na kurulan 360 derece açılı, 3 boyutlu Planetaryum küresinde, bir astronotun uzaydaki günlük hayatı, roketin fırlatılması sırasında hareketleri, karşılaştığı zorluklar, kara delikler, çekim gücü olan girdap havuzları gibi özel gösteriler büyük ilgi gördü. Amerikalı Tommy Nuttall'un ilginç ve heyecanlı jetski gösterisini de dev havuzda, özel aydınlatmalı olarak izleyen binlerce Başkentlinin son durağı ise havuzun hemen yanında özel olarak oluşturulan konser alanı oldu. Ramazan ayı boyunca her gün birbirinden ünlü tasavvuf müziği sanatçılarının konserlerini izleyebilecek Başkentlilerin, ikinci gün konuğu ise tasavvuf müziğinin ünlü yorumcusu Latif Öz oldu.

MÜŞTERİ DE ESNAF DA MUTLU

Gençlik Parkı'nda, Ramazan ayına yakışır bir şekilde ilahilerle karşılanan, çeşitli gösterilerle eğlenen Başkentlilerin en çok keyif aldığı etkinlik ise alışveriş yapmak oluyor. Kaliteli, ucuz ve hesaplı alışverişi yine alanın dört bir tarafındaki birbirinden değişik giyim, yiyecek ve içecek stantlarında yapan Başkentlilerin memnuniyeti yüzlerinden okunurken, esnaf da bu ilgiden dolayı mutlu. Müşteri gibi esnafın da yüzünün güldüğü alanda Ahşap yakma ve dağlama sanatı yapan Fatih Çapanoğlu, 51 yaşında olduğunu kaydederek, 26 senedir bu işi yaptığını söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Ankara dışında sahil kentlerinde yaptım bu işi. Ama hiçbir yerde bu kadar ilgi olduğunu görmedim. İftardan sonra ilgi daha da artıyor. Esnaf açsından da çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Daha ne olsun bizim için? Bu fırsatı bize sundukları için Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Yine geleneksel sanatlarımızdan Cam el dekor sanatı icra eden 43 yaşındaki Halit Caba ise oğluyla birlikte durduğu stantta, artık bitmek üzere olan sanatını yaşatmaya çalıştığını belirterek, "1980'den beri yapıyorum. Son olarak da Büyükşehir Belediyesi'nin Altınpark'taki Ramazan eğlenceleri programındaki stantlarda satış yaptım. Bardağa her türlü motifi işleyebiliyoruz. Şu anda Ankara'da bir atölyem yok ve seyyar çalışıyorum. Ama burası sayesinde sabit bir yerim oldu ve evimi geçindiriyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür etkinleri için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" derken, yanındaki oğlu da babasına eşlik etmekten dolayı duyduğu mutluluğu gizleyemiyor.

26 FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI

Büyükşehir Belediyesi geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı'nda da her gün iftar yemeği veriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesince, kentin 26 noktasına kurulan yemek merkezi ve iftar çadırlarında her gün 12 bin vatandaşı ağırlıyor.