BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,46
HABER /  POLİTİKA

Genç Sivillerden katsayı eylemi

Genç Siviller, meslek liselilere uygulanan katsayı uygulamasının yürürlüğünü durdurma kararı sonrası, tepkilerini İstanbul Barosu önünde yaptıkları eylemle gösterdi.

Abone ol

Eylemlerinde, İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ile Çevik Bir, Baro ile de Batı Çalışma Grubu arasında benzerlik kuran Genç Siviller, ''Hukukun İstanbul Barosu'na emanet edildiği bir çarpık düzende yaşıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

İstanbul Barosu önünde toplanan Genç Siviller, Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı için başvuruda bulunanları protesto etti. Attıkları sloganlar ve açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getiren Genç Siviller bir basın açıklaması yaparak eleştirilerini sıraladı. Grup adına basın açıklamasını okuyan meslek lisesi mezunu ve katsayı mağduru Tansel Parlak şunları söyledi: ''İstanbul Barosu'nun girişimi ve Danıştay'ın kararı ile bu yıl iyi bir üniversite hayali kuran yüz binlerce meslek liseli öğrencinin hayatı altüst edildi. Bu karar sadece meslek liselileri, imam hatiplileri değil; bu yıl ÖSS'ye girecek ve rakipleri ahlaksızca diskalifiye edilen her vicdan sahibi öğrenciyi de yaraladı. Bugün Çevik Bir yok. Ancak bugün Muammer Aydın var. Bugün Batı Çalışma Grubu yok. Ancak bugün İstanbul Barosu var. Bugün post-modern darbe yok. Anlıyoruz ki o günlerden kalan emir ve komutların mirasçıları var. Zamanın Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun dediği gibi 28 Şubat'ın BİN yıl sürmesini kendine iş edinmiş adamlar ve kadınlar var. Kim bunlar? Haklarımızın savunucusu, adaletin dağıtıcısı olması gereken hukukçular. Kümesin tilkiye emanet edildiği, hukukun İstanbul Barosu'na emanet edildiği bir çarpık düzende yaşıyoruz. Orwell bugünleri görseydi Hayvan Çifliği'ni yazmak yerine bu yaşadıklarımızı yazardı. 'Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir' diyen Domuz Napolyon karakteri yerine; 'eşitlik eşitler arasında olur' diyenleri seçerdi.''

Genç Siviller açıklamanın ardından basın mensuplarına Orwell'in ''Hayvan Çiftliği'' isimli kitabını dağıtıı. Grup eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı..